Mladší žáci dosáhli v Německu dalšího úspěchu | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci dosáhli v Německu dalšího úspěchu

Ve středu 17. a čtvrtek 18. ledna se mladší žáci Slavie (ročník 1991) zúčastnili silně obsazeného halového turnaje, který se uskutečnil v krásné hale německého města Halle. Hrací plocha byla po celém obvodu ohraničena mantinely. Fotbal tak měl neustále vysoké tempo a hrálo se téměř bez přerušení. Týmy musely prokázat dobrou fyzickou připravenost...
Ve středu 17. a čtvrtek 18. ledna se mladší žáci Slavie (ročník 1991) zúčastnili silně obsazeného halového turnaje, který se uskutečnil v krásné hale německého města Halle. Hrací plocha byla po celém obvodu ohraničena mantinely. Fotbal tak měl neustále vysoké tempo a hrálo se téměř bez přerušení. Týmy musely prokázat dobrou fyzickou připravenost.

První den se čtyřiadvacet mužstev rozdělilo do čtyř šestičlenných skupin, ze kterých postupovalo 16 nejlepších. Fotbalisté Slavie svou základní skupinu vyhráli a s přehledem postoupili do osmifinálové skupiny. I v té uspěli a posunuli se mezi osm nejlepších celků turnaje.

Ve čtvrtfinále jsme přehráli Magdeburg 3:0. V duelu o postup do finále Slavia narazila na Borussii Dortmund. Zvítězili jsme 4:0 a mohli se těšit na nejdůležitější utkání turnaje. Ve finále jsme se ve vyprodané hale střetli s VfB Lipsko. Ve vynikající atmosféře porazili naši hráči svého soupeře 2:0. Mladší žáci tak zopakovali čtrnáct měsíců starý úspěch z německého Reutligenu, kde rovněž vyhráli. Do ideální sestavy turnaje, která byla tvořena na základě hlasování trenérů ostatních mužstev, se dostali dva slávisté – obránce Lukáš Tománek a útočník Jan Pázler. Pázler se stal zároveň nejlepším střelcem turnaje.

Na úspěchu se podíleli:
Hráči: Pavel Knoblau, Jakub Čihák, František Vodrhánek, Lukáš Tománek, Jan Pázler, Marek Hanousek, Jakub Trpišovský, David Pozníček, Petr Kučera, Jiří Staněk
Trenéři : Roman Čihák, Ladislav Flek a vedoucí mužstva Michal Pozníček


Základní skupina:
Slavia - Bayer 04 Leverkusen 1:1
Slavia - FSV Halle 5:0
Slavia - SG Buna Halle 9:0
Slavia - 1.FC Köln 5:1
Slavia - FC Bayern Mnichov 1:1

Osmifinálová skupina:
Slavia - BSV Ammensdorf 4:1
Slavia - Borussií Dortmund 2:0
Slavia – Feyenoord Rotterdam 1:0

Čtvrtfinále:
Slavia - 1.FC Magdeburg 3:0

Semifinále:
Slavia - Borussia Dortmund 4:0

Finále:
Slavia - VfB Lipsko 2:0

Konečné pořadí prvních 16-ti týmů:
1. SK Slavia Praha, 2. VfB Lipsko, 3. Borussia Dortmund, 4. Werder Brémy, 5. Borussia Mönchengladbach, 6. FC Schalke 04, 7. FC Magdeburg, 8. Hallerscher FC, 9. Bayer Leverkusen, 10. VfL Wolfsburg, 11. Feyernoord Rotterdam, 12. FC Bayern Mnichov, 13. C Köln, 14. Hertha BSC Berlin, 15. Hansa Rostock, 16. BSV Ammensdorf.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články