Juniorka se loučí s Coppa Carnevale | SK Slavia Praha
Více

Juniorka se loučí s Coppa Carnevale

Slávistická juniorka podlehla ve čtvrtfinále Coppa Carnevale Venezii 1:2 v prodloužení a s turnajem se loučí. Český tým poslal do vedení ve 47. minutě Otočka, krátce před koncem normální hrací doby však vyrovnal Moro. O vítězství Italů rozhodl v nastavení zlatým gólem Ibekwe. I přes porážku Slavia potvrdila titul nejlepšího zahraničního účastníka turnaje, jako jediné neitalské mužstvo se probojovala do čtvrtfinále...
Slávistická juniorka podlehla ve čtvrtfinále Coppa Carnevale Venezii 1:2 v prodloužení a s turnajem se loučí. Český tým poslal do vedení ve 47. minutě Otočka, krátce před koncem normální hrací doby však vyrovnal Moro. O vítězství Italů rozhodl v nastavení zlatým gólem Ibekwe. I přes porážku Slavia potvrdila titul nejlepšího zahraničního účastníka turnaje, jako jediné neitalské mužstvo se probojovala do čtvrtfinále.

Venezia začala lépe a v úvodních pětadvaceti minutách měla navrch. Poté převzali otěže do rukou slávisté a italského soupeře začali přehrávat. Úsilí se vyplatilo krátce po přestávce. Po Musilově kolmé přihrávce a přiťuknutí Knoblocha se z hranice vápna trefil do šibenice nekompromisní střelou Otočka. Dlouho se zdálo, že červenobílí jednobrankový náskok udrží. Jedenáct minut před koncem však vyrovnal Moro a poslal oba týmy do prodloužení.

Fotbalisté Slavie mohli zlatým gólem rozhodnout i v nastaveném čase . Ve 4. minutě prodloužení vystřelil Otočka, gólman soupeře míč pouze vyrazil před sebe, ale střídající Emmerling nedokázal ze tří kroků trefit prázdnou bránu. Nevyužitá příležitost se slávistům stala osudnou. O čtyři minuty později napřáhl z pětadvaceti metrů pohyblivý Nigerijec Ibekwe, balón před Kozáčikem nešťastně zaplaval a skončil v síti.

„Zklamaný trochu jsem, k postupu jsme měli hodně blízko. S odstupem si ale uvědomuji, že jsme odehráli dobrý turnaj. Venezia byla naším nejtěžším soupeřem. Paradoxně jsme však vypadli v utkání, ve kterém jsme podali nejlepší výkon,“ řekl krátce po zápase trenér Pavel Trávník. „Věděli jsme, že Venezii patří v italské juniorské lize třetí příčka. Kvalitně jsme se na ni připravili a zhruba od pětadvacáté minuty jsme protivníka začali přehrávat,“ pokračoval. „Hráči ukázali sílu a v žádném případě nezklamali. Toho, že jsme se jako jediný neitalský celek probojovali do čtvrtfinále, si nesmírně cením,“ uzavřel kouč.

Zpět domů se slávistická výprava vydá v pátek.

Slavia - Venezia 1:2 (0:0)
Branky: 47. Otočka - 79. Moro, 98. Ibekwe
Sestava Slavie: Kozáčik - Mar. Zachariáš, Lapáček, Chleboun, Balík - Musil, Knobloch (80. Emmerling), Vondráček, Buryánek - Otočka, Jirásek

Semifinálové dvojice Coppa Carnevale
Juventus - AS Řím
Empoli - Venezia

Webové stránky turnaje

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články