Ve Španělsku s Osijekem nebo Krasnodarem | SK Slavia Praha
Více

Ve Španělsku s Osijekem nebo Krasnodarem

PRAHA - Už v neděli 29. ledna vyrazí sešívaní na druhé zimní soustředění. Tentokrát bude oproti kempu v Číně zaměřeno na herní část, a proto jsou na programu tři přípravná utkání.
Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se ve Španělsku, kde najdou zázemí nedaleko Marbelly, utkají s chorvatským NK Osijek, ruským Krasnodarem a jihokorejským Samsungem Suwon. S ním hráli červenobílí ve Španělsku už před rokem. Všechny utkání by měly být přímo ze Španělska k vidění na Slavia TV.

Po návratu do Prahy by měli sešívaní odehrát ještě generálku na jarní část ligy, a to 14. února proti Vyšehradu. Jestli se ale bude hrát, to záleží na počasí a dalších okolnostech. Budeme vás informovat.

Slavia - NK Osijek

1. února 2017

Klub byl založen v roce 1947, v sezoně 2000-01 se v kvalifikaci o Pohár UEFA utkal se Slavií, v prvním zápase v Chorvatsku NK Osijek vyhrál 2:0, v odvetě však Slavia na domácí půdě vyhrála 5:1. Tým z východochorvatského města Osijek, ve kterém žije přes 100 tisíc obyvatel, obsadil v posledních třech letech třikrát osmé místo v chorvatské nejvyšší soutěži. Po podzimní části soutěže je na třetím místě tabulky s jednobodovým náskokem na Hajduk Split.

Slavia - FC Krasnodar

5. února 2017

S pátým týmem dosavadního průběhu ruské nejvyšší ligy si Slavia zahrála v letní přípravě v roce 2013, sešívaní tehdy zvítězili 5:3. Díky čtvrtému místu v uplynulém ročníku ruské ligy Krasnodar hraje Evropskou ligu. V třetím předkole nejprve přešel přes tým Birkirkara z Malty, v posledním předkole následně postoupil přes albánský Partizani. V základní skupině I obsadil Krasnodar druhé místo za Schalke 04 a před týmy Nice aSalzburg. V prvním kole jarní části Evropské ligy čeká svěřence Igora Shalimova Fenerbachce. 


Slavia - Samsung Suwon

8. února 2017

Samsung Suwon je jedním z nejznámějších asijských fotbalových klubů. Klub z jihokorejského města Suwon byl založen v roce 1995, nyní hraje jihokorejskou fotbalovou ligu K League Classic, kterou v ročnících 1995, 1998, 2004 a 2008 vyhrál. V letech 2001 a 2002 ovládl AFC Champions League (obdoba evropské Ligy mistrů), ve stejných sezonách vyhrál také Asijský Superpohár. V období 2004-2010 byl trenérem Cha Bum-Kun, který byl Mezinárodní federací fotbalových historiků a statistiků vyhlášen jako asijský hráč století. Současným trenérem je Seo Jung-won, který v Evropě hrál za Strasbourg, Austrii Salzburg nebo Ried. V sezoně 2016 obsadil v domácí lize šesté místo, reputaci si však napravil v domácím poháru, který vyhrál. Zahrál si také AFC Champions League, ve které skončil v základní skupině na třetím místě.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články