Neproměněné šance nás potrestaly, litoval trenér | SK Slavia Praha
Více

Neproměněné šance nás potrestaly, litoval trenér

JIHLAVA – Jeho tým se na jaře poprvé představil na trávníku soupeře, zápas s předposlední Jihlavou se mu ale nevyvedl. „Nelíbil se mi laxní přístup k zahozeným šancím. To nás potrestalo, proto jsme nevyhráli,“ měl jasno trenér sešívaných Dušan Uhrin. Upozornil ale také na to, že si mužstvo teprve sedá.
„Do utkání jsme šli s tím, že tu chceme vyhrát. To se nám samozřejmě nepovedlo, a to hlavně v první půli, kdy jsme jich měli hodně. Musím říct, že nejsem spokojený, protože jsme sem jeli s tím, že chceme tři body. Soupeř se ale bil a bojoval do poslední minuty, takže jsme nakonec rádi, že byla remíza,“ ocenil Dušan Uhrin výkon domácího týmu.

Po poločasové pauze už se sešívaným nedařilo dostávat domácí pod tlak. „Druhá půle víc upadla, byla rozkouskovaná. My jsme neroztahovali hru, jak jsme si řekli. Měli jsme měně šanci než před přestávkou,“ netěšilo trenéra.

Kde byla největší chyba? „Neproměnili jsme šance, já tam za nimi nevběhnu, abych to proměnil. Nicméně mužstvo teprve poznáváme. Jsme v začátcích, hrajeme doma, venku, poznáváme, v jaké jsou hráči fázi připravenosti na utkání, jako bylo třeba to dnešní. Nejsme spokojení s tím, že jsme nevyhráli. Na druhou stranu měl soupeř v první půli také dvě šance, takže jsem rád, že to takhle skončilo. Jihlava mohla dát gól a mohli jsme prohrát,“ uvědomoval si trenér.

Ani s první půlí plnou šancí nebyl spokojen. „Hráčům jsem musel vyčinit i o poločase, nelíbil se mi jejich laxní přístup k zahozeným šancím. To nás potrestalo, proto jsme nevyhráli,“ má jasno.

Hřiště musel kvůli zraněným zádům opustit Jan Bořil. „Zranil se nám Bořil, takže místo toho, abychom posledním střídáním posilnili útok, museli jsme střídat do obrany. To bylo jedno velké minus. Zbytečně jsme stahovali míče do středu hřiště a neroztahovali hru. V útoku jsme mohli podržet víc míčů, a to se nám nepodařilo,“ vypočítával Dušan Uhrin nedostatky ve hře.

Do útoku se vrátil i uzdravený Škoda. „Mysleli jsme si, že je na dnešní utkání dobře připravený. Asi byl ale trochu psychicky dole, že neproměnil svou obrovskou šanci. Byl zraněný, budeme se ho snažit dát do optimální formy,“ dodal na adresu svého nejlepšího kanonýra kouč Slavie.

Nejlepší podzimní střelec soupeře Muris Mešanovič se vrátil do Jihlavy v sešívaném dresu. „Stavěl jsem ho, protože dal minulé utkání gól a hrál dobře. Dnes měl také obě obrovské šance. Bohužel dnes byla brána zakletá, takové tutovky jsme neměli ani proti Brnu. Nepovedlo se nám dát gól. Když ho nedáte, nemůžete vyhrát,“ zdůraznil trenér.

Zda budou dva body chybět Slavii v boji o poháry, je zatím nejasné. „Ještě máme před sebou hodně kol a myslím, že to bude bitva až do konce. Nejsem nadšený, že jsme ztratili dva body, na druhou stranu uvidíme, jak budou hrát naši soupeři. Čekají je také těžká utkání a my s nimi navíc budeme též hrát, což bude důležité. Musíme ale doma vyhrát s Ostravou,“ je jasné Uhrinovi.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články