Slávistky si poradily s maďarskými mistryněmi | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si poradily s maďarskými mistryněmi

PRAHA/UMT EDEN – Fotbalistky Slavie porazily mistra Maďarska Ferencváros Torna Club vysoko 7:4. O tři branky se postarala Svitková, dvě přidala Kožárová a po jedné Divišová a Chlastáková.
Sestava slávistek byla poznamenána několika nemocemi, přesto se sešívané rychle dostaly do vedení. Ve 3. minutě unikla po levé straně Chlastáková a po následné přihrávce přes vápno nehlídaná Divišová prostřelila hostující brankářku. Po čtvrthodině se po rohu Pěničkové prosadila Kožárová. Holky měly zápas pod kontrolou a neustále se tlačily do koncovky. Ve 26. minutě střelu Chlastákové dorážela Svitková. I hráčky Ferencovárosi dokázaly zahrozit, ze standardní situace se přesně k tyči prosadila Zagorová. Před poločasem po faulu na Divišovou proměnila pěnaltu Svitková. Bohužel po nedorozumění ve středu hřiště se za obranu dostala Zagorová a skórovala podruhé.

Druhý poločas začal velkým představením Slavie. Nejdříve po standardní situaci Pěničkové a odraženém míči z vápna střílela nekompromisně Chlastáková. Hned poté se ve velké šanci objevila Kožárová, bohužel minula, ale díky velkému důrazu se přeci jen branky dočkala, když převálcovala obranu a dostala míč do sítě v 59. minutě. Hned poté se po sólu prosadila Svitková. Hra pak ztratila tempo, čehož využily hráčky Ferencvárosi. Nejdříve z penalty snížila Mosdoczyová a v závěru korigovala Bulatovicová.

Slávistky za týden čeká čtvrtfinále Poháru KFŽ na hřišti Brna. O týden později se hraje případné semifinále.

Slavia Praha - Ferencvárosi TC 7:4 (4:2)

Branky: 3. Divišová, 15., 59. Kožárová, 26., 40. z pen., 60. Svitková, 51. Chlastáková - 34., 41. Zágor, 62. Mosdóczi, 79. Bulatović

Slavia: Sladká - Tomášková, Pěničková (K), Necidová (46. Matějková), Dlouhá - Divišová, Čiperová (35. Houzarová), Bartovičová, Svitková, Chlastáková (67. Šušolová) - Kožárová

Ferencvárosi: Samu - Mosdóczi, Vicai, Zlidnis, Szabó - Krascsenics, Fenyvesi, Bognár, Zágor - Addo - Bulatović. Na střídání: Nemeth, Vari, Madarassy, Horvath, Csigi.

Reportáž Slavia - Ferencvárosi 7:4 (4:2)

Podívejte se na reportáž Pavly Benýrové ze zápasu Slavia - Ferencovárosi, který slávistky vyhrály vysoko 7:4. K mikrofonu se po zápase dostala Blanka Pěničková a Tereza Kožárová.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 7. únor 2016

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články