Prohlášení prezidenta klubu k neuskutečněnému přestupu hráče Šurala | SK Slavia Praha
Více

Prohlášení prezidenta klubu k neuskutečněnému přestupu hráče Šurala

PRAHA - Přečtěte si prohlášení prezidenta klubu k neuskutečněnému přestupu hráče Josefa Šurala:
Vážení,

využívám této příležitosti, abych uvedl na pravou míru různé spekulace týkající se výše uvedeného přestupu.

Hráče Šurala jsme sledovali od září. Jelikož Liberec, jehož byl ústřední postavou, hrál pohárová utkání až do začátku prosince, nepovažovali jsme za vhodné, a to i po dohodě s jeho agentem, učinit mu jakoukoli nabídku k přestupu v průběhu probíhající soutěže. Také jsme s ním nechtěli jednat bez souhlasu klubu, který jsme obdrželi ústní formou někdy v polovině prosince loňského roku.

Jednání s hráčem a jeho agentem vedl sportovní ředitel pan Jinoch, v té poslední fázi jsem se připojil osobním rozhovorem s hráčem a jeho agentem i já. Jednání bylo korektní a věcné, obě strany se chtěly lépe poznat a stanovit si termín pro finální rozhodnutí hráče. Ten v průběhu tohoto jednání žádný příslib směrem ke Slavii neučinil a ani k němu nebyl vyzýván. Proto výtky části slávistických fanoušků, obviňující hráče ze změny stanoviska, nejsou namístě.

Výsledek znáte. Hráč si vybral konkurenční klub, který mu lépe vyhovoval z hlediska sportovní výkonnosti a přání odejít po této sezoně do zahraničí. Nic neobvyklého, všichni si musíme zvyknout na to, že ne každé zásnuby končí svatbou. Jedno ponaučení však z toho plyne - pro příště musíme více brzdit předčasný optimismus, vyhneme se tím podobným situacím.

Další věc, kterou bych chtěl okomentovat, je neustálé tvrzení některých sdělovacích prostředků, že jsme prohráli boj o hráče Zahustela. Se vší odpovědností mohu prohlásit, že i přes veškerý respekt, který k tomuto hráči chováme, jsme o něj nikdy neusilovali a žádnou nabídku na jeho působeni ve Slavii nepodali.

Závěrem bych chtěl ocenit profesionální a korektní jednání všech klubů, se kterými jsme měli možnost jednat o přestupech jejich hráčů do Slavie. Přál bych si, aby si takový respekt při zachování soutěživosti projevovali i fanoušci všech těchto týmů.

Srdečně vás všechny zdraví a ještě jednou hodně štěstí v novém roce přeje

J. Šimáně

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články