Juniorka nadělila "bůra" Horním Měcholupům | SK Slavia Praha
Více

Juniorka nadělila "bůra" Horním Měcholupům

PRAHA/VYŠEHRAD – Slávistická juniorka pokračuje v dobrých výkonech v zimní přípravě a své soupeře pravidelně obdarovává vysokými brankovými příděly. Naposledy se o tom přesvědčily v nedělním dopoledni Horní Měcholupy, nad kterými svěřenci trenéra Petrouše vyhráli 5:1.
V základní sestavě juniorky se proti Měcholupům objevili i Jan Mikula a Josef Bazal, kteří se nevešli do nominace áčka na herní soustředění v Turecku, a zatímco jejich kolegové Robert Hrubý a Viktor Šimeček čekali v Ruzyni na odlet, sledovali Bazal s Mikulou útočné představení Slavie.

Jen pár vteřin po úvodním hvizdu šla Slavia do vedení. Míč se ve vápně soupeře dostal k Ptáčkovi, který ho špičkou kopačky poslal za záda gólmana. V šesté minutě zvyšoval na 2:0 Smolák, ke kterému se míč na pravou stranu vápna dostal právě přes Josefa Bazala.

Po sedmnácti minutách zápasu zvyšoval na 3:0 Honza Mikula. Po krásném Hercově centru z levé strany si naběhl na zadní tyč a prudkou ranou poslal míč do sítě. Ještě do přestávky přidal čtvrtou branku po Ptáčkově přihrávce střídající Daniel Veselý.

Do druhé půle poslal Michal Petrouš na hřiště dvojici Růžička-Červenka a z její spolupráce se v 52. minutě narodila první šanci druhé půle. Červenka ale po hezkém Růžičkově pasu střílel uvnitř vápna vysoko nad. Hned minutu nato ale Červenka napravil dojem a přesnou ranou z úhlu k tyči zvýšil na 5:0.

Slávisté se spokojili s vysokým vedením, jejich útočná aktivita v závěru zápasu opadla a Měcholupy se dostávaly do šancí. V 71. naše obrana dovolila soupeři snížit na konečných 1:5. Ani v šestém utkání Vyšehrad cupu tak naše juniorka neprohrála a s jednou jedinou remízou suverénně vede tabulku skupiny A.

SK Slavia Praha – SK Horní Měcholupy 5:1 (4:0)
Branky Slavie: 1. Ptáček, 6. Smolák, 17. Mikula, 39. Veselý, 53. Červenka
Slavia: Hrubeš - Mikula, Mac, Čepelák, Herc (46. Růžička) - Smolák, Bazal, Synek (27. Veselý), Vondráček (54. Zámečník), Malcharek - Ptáček (46. Červenka)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články