Proti Teplicím letos podruhé bez branek | SK Slavia Praha
Více

Proti Teplicím letos podruhé bez branek

Slavia hostila v dohrávce 18. kola Gambrinus ligy FK Teplice. Stejně jako první letošní zápas na Stínadlech, i ten v Synot Tip Areně skončil bez branek.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Ve druhém jarním utkání Slavia podruhé remizovala. Stejně jako předchozí utkání v Příbrami a první letošní vzájemný zápas s Teplicemi na Stínadlech, i utkání v Synot Tip Areně skončilo bez branek.

Přitom úvodní ceremoniál mohl hráče v jejich útočné snaze inspirovat. Padesátiny totiž oslavil legendární útočník a střelec 173 branek v dresu Slavie Ivo Knoflíček, kterému přímo na ploše popřál za Slavii prezident klubu Aleš Řebíček. Slavnostní výkop pak provedl pan Ivan Bican, syn rovněž legendárního kanonýra Pepiho Bicana, autora téměř tisícovky sešívaných branek.

Po úvodním hvizdu ale branky vidět nebyly. Hned v první minutě se Slavia dostala do slibné šance, Škoda ale ve vápně na balon nedosáhl a Blažek na zadní tyči nedokázal zamířit mezi tři tyče. V 15. minutě měl šanci znovu na hlavě Škoda, v souboji s Grigarem ale zamířil vedle levé tyče.

Šanci měli ale i tepličtí. Mahmutović mohl v 18. minutě poslat severočechy do vedení, po Vúchově přihrávce ale z voleje jen těsně minul branku, do které se po pauze zaviněné zraněním vrátil Kamil Čontofalský.

Druhá půle přinesla tlak Slavie, branka ale ani z jedné ze šancí nepadla. Hned minutu po přestávce mohl poslat sešívané do vedení Vitali Trubila poté, co jeden ze stoperů Teplic podskočil ve vápně centrovaný balon. Levý záložník Slavie ale střelou na zadní tyč branku minul. Ve 49. minutě dostal míč do sítě Milan Škoda, k velkému smutku fanoušků Slavie mu byl ale předtím odpískán útočný faul.

Největší šanci zápasu si Milan Škoda schoval na 84. minutu, kdy stál tváří v tvář gólmanu Grigarovi. Ten ale dokázal jeho střelu po zemi nohou zastavit. A když se útočníci nedokázali prosadit ani na druhé straně, skončil zápas dělbou bodů za bezbrankovou remízu.

SK Slavia Praha – FK Teplice 0:0

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka - Blažek, Petrák (46. Milutinović), Jarolím, Trubila – Hurka (65. Vlček) - Škoda

Teplice: Grigar – Vondrášek, Lukáš, Rosa, Matula – Dolejš, Ljevakovič (86. Siva), Vachoušek, Čajič – Vúch (88. Stožický), Mahmutovič (90. Jindráček)

ŽK: Trubila, Škoda - Lukáš

Diváci: 4 476

Rozhodčí: Bílek – Večeřa, Pelikán


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články