Trenér Straka: Zápas dvou rozdílných poločasů | SK Slavia Praha
Více

Trenér Straka: Zápas dvou rozdílných poločasů

Trenér František Straka litoval po zápase s Příbramí hlavně neproměněných šancí ve druhé půli. „Všechny šance, které naši útočníci měli, trestuhodně spálili...

PŘÍBRAM/U LITAVKY - Trenér František Straka litoval po zápase s Příbramí hlavně neproměněných šancí ve druhé půli. „Všechny šance, které naši útočníci měli, trestuhodně spálili. Dnes nás to stálo tři body," mrzelo našeho trenéra.


„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. První půle byla rozháraná, chyběla nám větší preciznost, zbytečně jsme se zbavovali balonu,“ nebyl spokojen s první půlí trenér Slavie František Straka.

„Ve druhém poločase jsme se zlepšili. Lepší byl pohyb po hřišti, větší přímočarost ve hře, více jsme využívali strany hřiště a křídelní hru. Lepší to bylo i po taktické stránce. Chyběla nám jenom branka,“ pokračoval Straka hodnocením druhé půle.

„Oba dva útočníci se snažili a pracovali pro tým, ale musím říct, že všechny šance, které měli, trestuhodně spálili. To je něco, co se musí zlepšit. Kluci říkali, že měli problém se stabilitou nebo že jim balon odskočil, ale takové šance se musí proměňovat. Dnes nás to stálo tři body.“

Trenér Straka pozitivně hodnotil start Jana Blažka ve druhé půli: „Honza Blažek je typ hráče, který dokáže svou kreativitou a technikou připravit gól, to je přesně to, co jsme potřebovali. Při jeho hlavičce jsem už zvedal ruce nad hlavu, myslel jsem, že je to gól. Ve fotbale se to ale stane. I ta největší esa občas nedávají. Budeme na tom ještě pracovat. Je to jen otázka toho trefit se, aby se zvedla psychika týmu. Dneska jsme šance měli, ale bohužel jsme neproměnili,“ dodával Straka.

A jak se našemu trenérovi líbil výkon Martina Berkovce? „Martin odchytal obrý zápas. Je dobře, že máme dalšího gólmana, který může býtr oporou týmu ve chvíli, kdy nebode moct chytat Kamil Čontofalský,“ řekl Straka.



Vavruška: Škoda, že to neskončilo 3:3

Podle domácího trenéra Davida Vavrušky zápas dopadl spravedlivě. „Myslím si, že remíza je zasloužená. Šance jsme měli my i Slavia. Mrzí mě ale, že zápas neskončil 2:2 nebo 3:3, ale jen 0:0. Chyběla nám kvalita, byli jsme nervózní. Klasické první kolo,“ komentoval utkání trenér Příbrami David Vavruška.

„Po výsledkové stránce jsem zklamaný. Šancí měly oba týmy stejně, rozdíl byl v tom, že my jsme si je vypracovali a Slavii jsme je sami darovali,“ zakončil trenér Vavruška.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články