Slavia definitivně získala fotbalový areál v Horních Počernicích | SK Slavia Praha
Více

Slavia definitivně získala fotbalový areál v Horních Počernicích

Slavia udělala další krok v budování zázemí pro mládež. Do svého vlastnictví definitivně získala stadion Na Chvalech v Horních Počernicích...

PRAHA/EDEN – Slavia udělala další krok v budování zázemí pro mládež. Do svého vlastnictví definitivně získala stadion Na Chvalech v Horních Počernicích. Ve čtvrtek byly doladěny poslední podrobnosti a podepsány kupní smlouvy. Klub zároveň převzal kompletně do své péče i provoz celého areálu.

„Jsme velice rádi, že se nám celou transakci podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Koupě areálu je pro klub výhodná nejen z ekonomického hlediska, ale otevírá nám to širší pole působnosti v posilování naší mládežnické základny,“ uvedl generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Od 1. července tak v rozsáhlém fotbalovém areálu najde tréninkové zázemí tým slávistické juniorky a všechny čtyři dorostenecké týmy Slavie, které se momentálně připravují na Strahově. Uvedené celky budou na stadionu Na Chvalech v Horních Počernicích hrát i své soutěžní nebo přípravné zápasy.

V areálu se nacházejí dvě hřiště s přírodní trávou a jedno hřiště s umělým povrchem. „Každé hřiště má svoje zázemí včetně šaten, sprch a sociálního příslušenství. Naše mládežnické celky zde budou mít veškeré potřebné podmínky pro svoji svoji přípravu. Naším dalším sportovním záměrem je znovu oživit mládežnický fotbal v Horních Počernicích včetně sportovních tříd,“ vysvětlil sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

Součástí areálu je i ubytovna, kancelářské prostory, restaurace nebo nafukovací hala s tenisovými kurty.

„Areál nabízí široké využití nejen pro fotbal, ale i pro další sportovní nebo společenské akce. S městskou částí bychom proto rádi navázali jednání o další vzájemné spolupráci nejen ohledně volnočasových aktivit mládeže,“ doplnila tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Koupí hornopočernického fotbalového areálu tak Slavia získala další základnu pro svoji mládež. Začátkem listopadu byla otevřena nová budova Fotbalového centra mládeže v Edenu, kde mají zázemí žákovské týmy Slavie, týmy slávistických přípravek a ženské celky Slavie.  

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články