Trenéra Straku mrzely neproměněné šance | SK Slavia Praha
Více

Trenéra Straku mrzely neproměněné šance

Po skončení zápasu s týmem Las Palmas, který se odehrával za slunečného počasí a v téměř osmadvacetistupňovém teplu, byla vidět na trenérovi Slavie Františku Strakovi...

SAN AGUSTÍN/GRAN CANARIA – Po skončení zápasu s týmem Las Palmas, který se odehrával za slunečného počasí a v téměř osmadvacetistupňovém teplu, byla vidět na trenérovi Slavie Františku Strakovi spokojenost.

„Byl to pro nás velice dobrý test s dobrým soupeřem. Máme tady vynikající podmínky, což je základ. Trénujeme na kvalitní trávě a dobrém stadionu. Zápas absolutně splnil to, co jsme od něj očekávali. Nejen proto, že jsme vyhráli, ale i kvůli tomu, že jsme dokázali soupeře kontrolovat, nepustili jsme jej do žádné čisté šance a velmi dobře jsme pracovali hlavně v defenzivě. Těší mě, že jsme si dokázali vypracovat i další střelecké šance, škoda, že jsme nedotáhli naše brejkové situace do úspěšného konce, výsledek mohl být pro nás ještě lepší. Ale i tak si myslím, že mančaft pracovat tak, jak pracovat měl,“ uvedl trenér Slavie.

Do hodnocení výkonů jednotlivých hráčů se pouštět příliš nechtěl a znovu zdůraznil, že je důležité, že celý tým pracoval na sto procent.

„Nerad bych někoho vyzdvihoval, všichni hráči, kteří dnes nastoupili, odvedli na hřišti maximum. Těší mě, že i hráči, kteří například na podzim nebyli tolik výrazní, se pomalu začínají stávat individualitami. Tito hráči přesně vědí, o koho se jedná, takže jména po mě nechtějte. Oni sami cítí, že musí být na těch pozicích dominantní, a je pravdou, že se to pomalinku začíná naplňovat. Ale až samotná liga ukáže, jestli jsme je zapracovali správně,“ doplnil kouč Slavie.

Ve čtvrtek 9. února čeká Slavii další test, utkání se španělským týmem U.D. Vecindario.

„Záměrem je, aby tady hráči odehráli devadesát minut. Bohužel máme určité zdravotní problémy, mrzí mě, že nemůže hrát Milan Škoda, který ulehl s horečkou, a Martin Voráček, který má nakopnutý palec na noze, je to zranění, které mu neumožňuje hrát. Takže ve čtvrtek budou zase hrát ti hráči, kteří nehráli v základu v dnešním zápase,“ doplnil trenér František Straka.

Výkop zápasu je v 10:30 hodin místního času (11:30 hodin českého času).

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články