Slávisté převzali klíč od Prahy za úspěšné 288. derby | SK Slavia Praha
Více

Slávisté převzali klíč od Prahy za úspěšné 288. derby

PRAHA – V pondělí po obědě slávisté opět navštívili Staroměstskou radnici, aby z rukou pražské primátorky Adriany Krnáčové převzali klíč od Prahy za vítězné 288. derby se Spartou.
„Bylo příjemné, že nás paní primátorka trochu nechala zapomenout na prohru s Libercem, a místo toho jsme si vzpomněli na pocity z derby. Překvapilo mě, kolik toho ví o fotbalu, má velký přehled,“ uvedl po slavnostním ceremoniálu trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Sešívaným se v posledních derby daří, za poslední dva roky už klíč od Prahy přebírali potřetí. „S příchodem nového majitele se Slavia nejen ekonomicky obrovsky zvedla. Zkvalitnili jsme kádr a i z toho pohledu je mužstvo silnější,“ vysvětluje trenér Slavie.

Milan Škoda si přebírání klíče užil. „Je to tu moc hezké, už jsem tu jednou byl. Moc se mi tu líbí,“ naráží slávistický střelec na krásné prostory Staroměstské radnice, konkrétně pak na Brožíkův sál, kde k ceremoniálu tradičně dochází.

„Samozřejmě ten hlavní důvod, proč jsme tady, je nejdůležitější. Svědčí to o tom, že jsme momentálně asi lepší než Sparta. Věřím, že to tak bude nadále,“ doufá útočník Slavie.

„Je to hezký pocit, že ho nemusíme dávat Spartě. Jsem tu poprvé a doufám, že ne naposledy,“ usmíval se obránce Jan Bořil. „Věřím, že na jaře porazíme Spartu i u nich,“ dodává.

Právě Jan Bořil by na nedělní zápas nejraději zapomněl snad nejvíc ze všech. „Kdybychom v neděli vyhráli, tak bychom se tady smáli trošku víc než teď. Je to škoda, že jsme ztratili tři body,“ zakončil obránce Slavie.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články