Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon | SK Slavia Praha
Více

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

U20

Reprezentaci do dvaceti let čekala dvě přátelská utkání proti silným soupeřům. Na remíze 2:2 s Portugalskem se podílel gólem Filip Horský. V základní sestavě nastoupil také Štěpán Beran. Horský, který je aktuálně na hostování ve Slovanu Liberec, vyrovnával i v dalším utkání proti Anglii. Společně se střídajícím Beranem, který je na hostování ve Vlašimi, nedokázali vývoj utkání s Anglií otočit a prohráli 1:3.

U19 - Česko

O postup na mistrovství Evropy statečně bojovali reprezentanté do devatenácti let i s početnou sestavou mládežníků. David Planka, zapůjčený do Vlašimi, Mikuláš Konečný, bratři Pudilové, Matěj Žitný, Adam Rezek, Eric Hunal a Matěj Zachoval přispěli k úvodní výhře 1:0 nad Gruzií. Poté ale přišla těsná porážka s Itálií 1:2, která znamenala konec postupovým nadějím. Starší dorostenci přesto zakončili kvalifikační skupinu vítězstvím 2:0 nad Skotskem a David Planka vstřelil rozhodující branku.

U19 - Bosna a Hercegovina

Slavia měla svého zástupce i ve výběru Bosny a Hercegoviny. Elmedin Rama nastoupil v kvalifikaci o mistrovství Evropy do tří utkání. Proti Španělsku, Slovinsku a Rakousku. Kosovu se bohužel se třemi body nepodařilo na závěrečný turnaj kvalifikovat.

U18

Hráče ročníku 2006 čekal přípravný turnaj ve Španělsku, na který odcestovali i Denisové Hanzelka se Zamazalem, Dominik Pech, František Herák, Tobias Boledovič, Jakub Dufek a střelec Samuel Pikolon. Právě poslední jmenovaný se gólově prosadil hned v úvodním utkání proti Anglii. Porážce 1:2 však nezabránil. Reprezentanté také těsně podlehli po divokém průběhu v utkání s Nizozemskem (3:4). Do střetnutí zasáhli Herák a Hanzelka v základní sestavě a Pikolon s Pechem jako střídající hráči. V posledním utkání proti Německu se už zadařilo. Samuel Pikolon nejdříve vyrovnal na 1:1 a poté celý účet zápasu svým druhým zásahem uzavřel na konečných 4:1 pro Česko.

U17 - Česko

Nejúspěšnější výpravou březnového srazu se stali hráči U17. Do kvalifikační skupiny vstoupili čeští reprezentanté výhrou 1:0 nad Běloruskem. Tým, jehož součástí byli v základní sestavě Marek Obdržálek, Jakub Kolísek, Šimon Slončík a Marek Naskos vedl jako kapitán Štěpán Beran. Kryštof Čížek a Josef Kolářík naskočili do utkání z lavičky. I proti Bosně a Hercegovině potvrdili Češi roli favorita a zvítězili 2:0. O postupu tedy rozhodovala poslední souběžně hraná utkání skupiny. Národní tým sice podlehl Polsku 1:2, ale i tak mu šest bodů stačilo k postupu na EURO.

U17 - Slovensko

Podobný průběh kvalifikace měli i slovenští reprezentanté. Slovensko v týmu s Lucasem Némethem a Dávidem Kalaninem porazilo Švýcarsko 2:1 a Řecko 1:0. Závěrečná porážka s Ukrajinou jim tak v konečném součtu šesti bodů nevadila. Obsadili postupové místo a postarali se o velký úspěch slovenského mládežnického fotbalu postupem na EURO.

Los mistrovství Evropy hráčů do 17 let na Kypru proběhne ve středu 3. dubna.

U16

Na přípravný turnaj do Francie s týmem odletěli i slávisté Martin Kovář, Vítek Skokan, Patrik Kubů a Maxim Magada. V úvodním utkání porazil národní tým v základní sestavě s Kovářem, Skokanem a Magadou reprezentaci Walesu 2:0. O vítězný gól se postaral ve 22. minutě Martin Kovář. Další utkání čekají reprezentanty 28. března proti Mexiku, 30. března s Japonskem, a poté 1. dubna utkání o konečné umístění.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články