Mladí hráči míří do první i druhé ligy | SK Slavia Praha
Více

Mladí hráči míří do první i druhé ligy

Slavia před startem jarní části FORTUNA:LIGY zužuje soupisku. Denis Alijagič míří na půlroční hostování do Slovanu Liberec, kam odchází na přestup také Denis Višinský.

Nejlepší střelec podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Denis Alijagič by měl jarní část sezony strávit v Liberci. Slavia aktuálně se severočeským klubem finalizuje podmínky půlročního hostování.

Do aktuálně devátého celku tabulky zamíří na přestup Denis Višinský, kluby jsou na podmínkách přestupu mládežnického reprezentanta domluvené.

„Ke každému z hráčů, u kterých řešíme jejich budoucnost, máme individuální přístup. Vždy existují tři varianty jejich rozvoje, setrvání ve Slavii, hostování nebo přestup s možností zpětného odkupu. Poslední možnost má řadu výhod, nejzásadnější je ta, že kluby o takového hráče pečují jako o vlastního. Pokud se mu daří a prosadí se, můžeme ho za výhodných a dopředu daných podmínek získat zpět. Stejný model se osvědčil u Jana Kuchty, v Liberci se rozvinul, vrátil se za velmi výhodných podmínek a ve Slavii dominoval. Pevně doufám, že by se u Denise Višinského mohl opakovat stejný scénář. Věříme, že díky takovému modelu si vybojuje pevnou pozici v sestavě Liberce, z čehož v budoucnu budou profitovat všechny strany,“ vysvětluje sportovní ředitel Jiří Bílek.

Osmnáctiletý záložník ve FORTUNA:LIZE debutoval v červenobílém dresu 14. března 2021 proti Mladé Boleslavi, další minuty přidal proti Jablonci 23. května 2021. Zkušenosti sbíral také v MOL Cupu, do sítě Karlových Varů vstřelil dvě branky a dvě připravil, i v Evropské lize, kde odehrál druhý poločas domácí odvety ve čtvrtfinále proti Arsenalu.

Alijagič i Višinský se Slavií absolvovali zimní portugalské soustředění, druhý jmenovaný v nedělní vítězné ligové generálce proti Baníku Ostrava (4:2) odehrál 30 minut.

Oba hráči se během podzimní části vypracovali do základní sestavy Vlašimi ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, Alijagič odehrál čtrnáct utkání a jedenáctkrát skóroval, Višinský se gólově prosadil třikrát v patnácti duelech.

Další z hráčů, kteří odehráli skvělý podzim v barvách Vlašimi, je Filip Prebsl. Ten se bohužel v nedělní generálce s Baníkem Ostrava zranil, poranění kotníku však není tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Jedná se o distorzi a natažené vazy. O Prebslově budoucnosti se rozhodne v nejbližší době podle jeho rekonvalescence.

Kinský a Matys do Vyškova

Ve Vyškově bude sbírat zkušenosti Antonín Kinský a v přípravě druholigového klubu tak doplní dalšího slávistu Františka Matyse. Čeští mládežničtí reprezentanti by měli v aktuálně dvanáctém týmu druhé nejvyšší soutěže sbírat zkušenosti a herní praxi, oba kluby dolaďují podmínky jejich přesunu.

Osmnáctiletý brankář Kinský a o rok starší stoper Matys v červenobílém dresu debutovali 22. září 2021 v utkání MOL Cupu proti Velvarům (4:2).

Ve Vlašimi od léta působí Matyáš Vágner, Michal Hošek, Tomáš Rigo a Jakub Křišťan. Do zimní přípravy se zapojili Marek Icha, Martin Douděra, Adam Toula, Jonáš Kneifel a Matěj Jurásek, který na podzim hostoval v Karviné. U poslední pětice hráčů se řeší jejich jarní působení.

Všem mladým hráčům přejeme, aby jim jejich angažmá vyšla co nejlépe a vrátili se do Slavie ještě lepší. Hodně štěstí, kluci!

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články