V neděli souboj o Vršovice! | SK Slavia Praha
Více

V neděli souboj o Vršovice!

Po čtvrteční Evropské lize se do Edenu vrací zase ta domácí. Slávisté si v ní v rámci 9. kola zahrají vršovické derby!

Bohemians figurovali po prvních osmi kolech s jedenácti body na sedmém místě tabulky. Po výhře v Olomouci doma v posledním utkání podlehli Zlínu 0:1. Slávisty však proti běhavým klokanům nečeká vůbec snadný zápas.

„Bohemka je těžký soupeř. Jejich hra je založena na atletičnosti a skvělé fyzické vybavenosti. Mají hru založenou na skvělém presinku, dostupování, pohybu na hřišti a rychlém protiútoku. Nečeká nás nic snadného, musíme zmobilizovat síly a za osmačtyřicet hodin se na ně připravit,“ uvědomuje si trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní mají sice na přípravu málo času, čtvrteční výhra s Bordeaux je ale pozitivně naladila. „Lépe se regeneruje, hlava je čistší. Hráči, kteří hráli, nemohou nic natrénovat, ale jde o to, je dostat zpět do provozní teploty. Ty, kteří nehráli a naopak do utkání zasáhnou, je pak potřeba nabudit a připravit na utkání. Pokud budou nějaké změny v sestavě, pak je zapracovat ohledně postavení na hřišti nebo standardních situací,“ doplňuje trenér červenobílých.

A do Edenu zve na tradiční derby vršovických rivalů všechny fanoušky. „Kluci se proti Bordeaux vydali ze svých sil, soupeře se naopak ladil na neděli. Chtěl bych proto fanoušky poprosit, aby nám v zápase pomohli, bude to snad ještě důležitější než ve čtvrtek,“ burcuje Jindřich Trpišovský.

„Fanoušci chodí v hojném počtu celou sezonu. Dělají nám radost a já doufám, že my děláme radost jim. Tak doufám, že přijde i v neděli skoro plný dům,“ doplňuje trenéra Michal Frydrych.

Také on už vyhlíží souboj s Bohemkou. „Těšíme se, je to další důležitý zápas. Bohemka bude hodně běhavé mužstvo, s čímž se musíme vyrovnat. Poslední dobou se nám v domácích zápasech daří, tak věřím, že i v neděli potvrdíme svou formu a vyhrajeme,“ věří obránce červenobílých.

Souboj Slavie s Bohemians sledujte v Edenu už tuto neděli od 18:00. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články