V sobotu v Edenu šlágr s Plzní | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v Edenu šlágr s Plzní

Duel dvou celků z čela tabulky FORTUNA:LIGY má na programu další ligové kolo, sešívaní přivítají v Edenu Plzeň.

Na zápas Slavie s Plzní se těší jak celá fotbalová veřejnost, stejně tak kabina Slavie: „Těšíme se moc. Tohle jsou skvělé zápasy. Je to také umocněné tím, že hrajeme doma. Víme, jak skvělá atmosféra tu byla na poslední ligový zápas s Plzní. Byla to nejlepší atmosféra, jakou jsem kdy zažil. Jsou to ty velké zápasy, na které se všichni těšíme. Nemůžeme se dočkat, už aby zápas začal,“ těší se na souboj s Plzní trenér Jindřich Trpišovský.

Na zápas se šlágr kola se těší také záložník Josef Hušbauer: „Zase po dlouhé době velký zápas. V lize se nám zatím daří, máme patnáct bodů. Mrzí nás prohra s Jabloncem, ale viděli jsme, že v Teplicích to bylo lepší. Doufejme, že na náš výkon navážeme. Mám tyhle zápasy rád. Víme, že derby je ještě něco více, rivalita tam je větší. S Plzní jsou ty zápasy také velké, ale v tom smyslu, že hrají několik let stabilně vpředu a je to náš rival v boji o titul,“ říká před zápasem Josef Hušbauer.

Co od zápasu očekává stoper Michael Ngadeu-Ngadjui? „Je to velký veliký zápas, ale zároveň nesmíme zapomínat, že je to zápas jako každý jiný. Připravíme se na něj jako na každý zápas. Je to důležité utkání proti prvnímu týmu v tabulce, pro nás jako derby, takže musíme být soustředěnější a více si uvědomit sílu soupeře než v předchozích kolech. Jako každý fotbalista mám tyhle velké zápasy rád. Přesně pro takové zápasy fotbal hrajeme. Vím, že když hrajeme doma, máme v zádech podporu našich fanoušků a atmosféra je něco, nás motivuje. Uděláme všechno pro to, abychom tenhle zápas vyhráli. Jsem si jistý, že uhrajeme dobrý výsledek,“ věří kamerunský reprezentant.

Jak vypadá před duelem s Plzní marodka? „Jsou náznaky zlepšení, někteří hráči se v průběhu týdne připojují. Důležitým faktorem úspěchu bude, abychom měli možnost kvalitně dostřídat. Také to může o průběhu zápasu hodně rozhodnout. Je velká šance, že dva nebo tři hráči se v nominaci objeví,“ řekl k aktuálnímu zdravotnímu stavu hráčů trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články