Vítězství 3:1! Stoch, Sýkora i Baluta mají 1+1 | SK Slavia Praha
Více

Vítězství 3:1! Stoch, Sýkora i Baluta mají 1+1

1:3
(0:0)
přát., 7. 7. 2018, Wieselburg
přát., 7. 7. 2018, Wieselburg
Mezőkövesd-Zsóry SE - SK Slavia Praha
Ve druhém utkání proti maďarskému Mezőkövesd sešívaní zvládli a po gólech Stocha, Sýkory i Baluty zvítězili 3:1. Všichni tři záložníci si připsali gól i asistenci.

V úvodu první půle byla hodně vidět dvojice Auer – Musa. Chorvatský útočník se po deseti minutách dostal do první příležitosti zápasu, branku ale po přihrávce rakouského záložníka přestřelil.

O šest minut později se pro změnu po centru Stocha dostal do zakončení Auer, ale jeho pokus skončil stejně jako ten Musův. Ve zbytku první půle už kromě ostrých soubojů, který se účastnil zejména Musa, žádná vyložená šance k vidění nebyla.

Do druhé půle vstoupili lépe sešívaní a v 52. minutě se radovali z vedení. Centr Baluty propadl až k Miroslavu Stochovi, který se prosadil přesnou střelou k tyči.

Do dvoubrankového vedení se slávisté dostali hned za čtyři minuty. Stoch našel pod sebou na vápně Jana Sýkoru, který se trefil skvěle k bližší tyči. V 67. střílel z přímého kopu zhruba z 25 metrů velmi nebezpečně Miroslav Stoch, brankář předvedl výborný zákrok.

Za tři minuty našel za obranou slovenský záložník Jonase Auera, ten si míč pěkně zpracoval a následně trefil brankáře. V 71. minutě se ve velké šanci zjevil Per-Egil Flo, jehož skvěle našel mladík Valenta, norského záložníka také vychytal gólman.

Čtyři minuty před koncem se gólového úspěchu dočkal i Mezőkövesd, když z velké dálky překonal Vantrubu Nagy. Sešívaní to ale nenechali bez odpovědi a v poslední minutě po centru Deliho našel pod sebou Sýkora Balutu a rumunský záložník se trefil přesně do šibenice.

Sešívaní si tak po prvním zápase zlepšili náladu a tentokrát maďarského soupeře porazili 3:1. Trojice Stoch, Sýkora a Baluta si připsala gól a asistenci. Za týden v sobotu čeká slávisty generálka na jarní část proti Rostovu.

1:3

Sestavy

Mezőkövesd-Zsóry SE

Dombó (Egyed) – Lázár, Varjas Z., Katanec, Silye – Oláh, Mlinar, Wieland, Nagy R., Szakály- Földi (Varjas L.)

SK Slavia Praha

Vantruba – Flo, Deli, Kúdela, Frydrych – Sýkora, Valenta (80. Šilhan) – Baluta – Stoch, Auer – Musa (75. Petrák)

Detaily utkání

Branky
86. Nagy - 52. Stoch, 56. Sýkora, 89. Baluta

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články