Daučíkův pohár pro Slovan, rozhodl jediný gól | SK Slavia Praha
Více

Daučíkův pohár pro Slovan, rozhodl jediný gól

0:1
(0:0)
přát., 29. 6. 2018, Eden Arena
přát., 29. 6. 2018, Eden Arena
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava
Slovan Bratislava získal Daučíkův pohár po vítězství 1:0 v Edenu. V 51. minutě rozhodl Šporar, van Buren před koncem neproměnil penaltu.

Sešívaní odehráli první utkání dne proti Viktorii Žižkov převážně s mladíky a na zápas se Slovanem O Pohár Ferdinanda Daučíka tak vyšla výrazně zkušenější sestava na hrotu se Stanislavem Teclem, do které se vešla i letní posila Vladimír Coufal.

První poločas nepřinesl příliš vzruchu a oba týmy se před brankou soupeře dostávaly do šancí jen zřídka. V 18. minutě se k první nebezpečné střele odhodlal Hušbauer, jeho ránu zpoza vápna ale Šulla vyrazil.

Ve 31. minutě měl otevření skóre na hlavě Sýkora, hlavičkoval ale v dobré pozici mino. Pět minut na to postupoval na druhé straně na Koláře sám Apau, náš gólman ale stačil míč po kličce na pravou stranu vyškrábnout zpod jeho nohou.

V závěru poločasu pak po dobrém přiklepnutí od Tecla pálil Hušbauer nad a první branku tak po akci na pravé straně vsítili hosté. V 51. minutě. Po rohu Slavie rozjel Slovan rychlý protiútok, míč se dostal na pravou stranu k Čavričovi, ten přízemním centrem našel na malém vápně volného Andraže Šporara a slovinský útočník měl dost času, aby přehodil vybíhajícího Kováře.

Po obdrženém gólu slávisté přidali a vytvořili si na několik minut tlak. K přímému kopu několik metrů za vápnem se v 58. minutě postavil Sýkora a míč levačkou sice poslal přes zeď, ale také zhruba metr nad břevno Šullovy branky.

V 63. minutě se dostal dlouhou kolmici ze středu hřiště nabíhající David Holman, vyběhnuvší Kolář ale stejně jako v prvním poločase dokázal míč sebrat zpod nohou záložníka Slovanu. Krátce na to se ke střele z levé strany dostal Kadfi, zamířil ale nad břevno.

V 65. minutě se na hřiště po dlouhé pauze zaviněné zlomeninou zánártní kůstky vrátil Mick van Buren, který nahradil Stanislava Tecla, a hned o minutu později připravoval velkou šanci Tomáši Součkovi. Záložník Slavie ale po jeho centru z levé strany hlavičkoval jen do rukavic gólmana Slovanu.

O chvíli později nedokázali ani van Buren ani Sýkora dosáhnout ve vápně na Bořilův ostrý centr, v 71. minutě pak Souček hlavičkoval po dalším centru z levé strany nad branku.

V 73. minutě se Zmrhal krásně uvolnil na levé straně a od půlící čáry vyslal do samostatného úniku Miroslava Stocha, jeho kličku na levou stranu ale gólman Šulla vystihl a následný oblouček dokázal vyrazit na roh. Chvíli po něm se k dalšímu centru zleva dostal Bořil, Mick van Buren ale v těžké pozici hlavičkoval nad.

Na druhé straně se po dlouhé době dostal po jednom z brejků do šance střídající Cmiljanič, kterému vracející se obrana nechala prostor na pravé straně vápna, jeho pokus ale zablokoval dobře postavený Bořil.

V 86. minutě dostala Slavia možnost srovnat skóre, když si Josef Hušbauer uvnitř vápna posunul balon na levou nohu a při pokusu o střelu byl faulován, Mick van Buren sice vystřelil do protipohybu gólmana, nastřelil ale jen tyč.

Ani ze závěrečného tlaku tak Slavia branku nedala a ve druhém přípravném utkání dne tak podlehla Slovanu Bratislava 0:1.

0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kovář – Coufal, Kúdela, Ngadeu (83. Daniel Souček), Bořil – Tomáš Souček, Hušbauer – Stoch, Sýkora (90. Šilhan), Zmrhal – Tecl (65. van Buren)

ŠK Slovan Bratislava

Šulla – Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij – Nono – Čavrič (74. Cmiljanič), Rabiu (46. De Kamps), Holman (89. Saláta), Moha – Šporar (90. Hološko)

Detaily utkání

Branky
51. Šporar
Žluté karty
Kadfi, Moha, Apau, Šulla (všichni SLO)
Rozhodčí
Hrubeš - Petřík, Flimmel

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články