Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha"

0:1p
(0:0)
34. kolo, 9. 6. 2018, TCM Strahov
34. kolo, 9. 6. 2018, TCM Strahov
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <p>Penalty proměnili: Azilinon, Krobot, Zinhasovič, Drozda</p><p>Neproměnil: Petrák</p>

V posledním 34. kole dorostencem ligy bylo na programu derby mezi Slavií a Spartou. Sešívaní měli už před zápasem jistou šestou příčku, naopak soupeř bojoval o titul, ke kterému potřebovali domácí získat dva body.

V prvním poločase měli domácí územní převahu, k ohrožení brankáře Jakuba Markoviče se dostali ale jen dvakrát. Nejprve brankář Slavie skvěle zasáhl proti střele Konopáska, v druhé příležitosti dobře zneškodnil střelu Peřiny zpoza vápna, dorážející útočník už byl v ofsajdové pozici.

Druh poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první, Sparta více držela míč, sešívaní dobře bránili a když už se domácí dostali k ohrožení branky, zasáhl skvěle chytající Jakub Markovič. Na druhé straně pálil po rohovém kopu z dobré pozice Ladislav Krobot, branku ale minul.

Utkání tak dospělo do pokutových kopů. Jelikož Olomouc vyhrála ve Frýdku-Místku, potřebovali domácí v penaltovém rozstřelu uspět. Jako první zaváhal Adam Petrák na straně Slavie, následně však Adama Hložka skvěle vychytal Jakub Markovič, výborný zákrok pak vytáhl v páté sérii proti penaltě Jana Fortelného. Sešívaní tak zvítězili v derby po pokutových kopech a obsadili šestou příčku v Celostátní lize U19, mistrem soutěže se stala SK Sigma Olomouc.

0:1p

Sestavy

AC Sparta Praha

Pecháček – Tvaroh, Plechatý, Boula, Šnajdr – Fortelný, Šimáček, Sedláček, Flak (33. Peřina) – Konopásek (77. Majka), Patrák (54. Hložek)

SK Slavia Praha

Markovič - Janoušek, Drozda, Vlček, Schneider - Macháček, Mach (70. Zinhasovič), Petrák - Havránek (83. Azilinon), Krobot, Kosek (74. Čerňanský)

Detaily utkání

Statistiky
<p>Penalty proměnili: Azilinon, Krobot, Zinhasovič, Drozda</p><p>Neproměnil: Petrák</p>

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články