V generálce výhra nad Baníkem Ostrava | SK Slavia Praha
Více

V generálce výhra nad Baníkem Ostrava

2:3
(2:1)
přát., 10. 2. 2018
přát., 10. 2. 2018
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <p><strong></strong></p>
Slavii čekal poslední přípravný duel před jarní části domácí ligy na hřišti Baníku Ostrava. Domácí po prvním poločase vedli 2:1, když se za sešívané trefil Milan Škoda, ve druhém poločase ale Slavia stav díky dalšímu zásahu Milana Škody a Michaela Ngadeua otočila a zvítězila 3:2.

Trenér Jindřich Trpišovský poslal do utkání s Baníkem spolu s Kúdelou uzdraveného Deliho, na krajích obrany pak vyběhli Jakub Jugas a Jan Sýkora. Ve středu zálohy nastoupili Josef Hušbauer a Tomáš Sýkora, na pravém kraji Ruslan Mingazov, vlevo Jaromír Zmrhal. Na hrotu útoku se pak rvali Tomáš Necid a Milan Škoda.


Ve třetí minutě měli domácí velkou příležitost, po centru z pravé strany si míč srazil na břevno vlastní branky Jakub Jugas. V 10. minutě se sešívaní hnali do přečíslení, míč vedl Jaromír Zmrhal a jeho zakončení Jan Laštůvka v brance Baníku vychytal. Na druhou stranu tak postupovali domácí, po centru Martina Filla otevřel hlavičkou skóre Tomáš Poznar.


Slavia ale dokázala brzy srovnat. Ruslan Mingazov pronikl z pravé strany do vápna, přihrával před branku Tomáši Necidovi, toho ještě brankář Laštůvka vychytal, k odraženému míči se dostal Milan Škoda, který dorazil míč do branky – 1:1!


Ve 23. minutě centroval na zadní tyč Ruslan Mingazov, kde se k míči dostal Jan Sýkora, branku domácích ale minul. Do vedení tak šli opět domácí. Martin Fillo dostal přihrávku mezi obránce, jeho zakončení dokázal Ondřej Kolář zneškodnit, míč se však odrazil přímo k nohám Tomáše Poznara, který měl před sebou odkrytou branku a přidal svou druhou trefu.


Další zajímavé momenty si hráči nechali až do druhého poločasu. V 59. minutě rozehrál Josef Hušbauer rohový kop, míč se dostal k Milanu Škodoví, který ho sklepl pro Jaromíra Zmrhala, ten svou střelu namířil jen těsně mimo tři tyče.


V 61. minutě už ale bylo srovnáno. Pavel Bucha skvěle zapracoval ve středu pole míč a vyslal krásnou přihrávkou do úniku Jaromíra Zmrhala, který ještě přihrával pod sebe na Milana Škodu a útočník Slavie následně přesnou střelou srovnal na 2:2.


Sešívaní měli ve druhém poločase více ze hry a dočkali se odměny v podobě třetího gólu. Po rohovém kopu proletěl míč celým pokutovým územím, následně poslal další centr do vápna Danny, který propadl na zadní tyč k neobsazenému Michaelu Ngadeu, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:2 pro Slavii!


V závěru zápasu se po pěkném centru Miroslava Stocha dostal k hlavičce Mick van Buren, který orazítkoval tyč branky Baníku.

Sešívaní tak v generálce porazili Baník Ostrava 3:2. Slavia vstoupí do ligy v sobotu 17. února, kdy se od 16:30 představí na půdě Jihlavy.

2:3

Sestavy

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Pazdera, Psyché, Procházka, Fleišman – Hrubý, Hlinka – Mičola, Fillo, de Azevedo – Poznar

SK Slavia Praha

Kolář – Jugas, Kúdela, Deli, Sýkora – Mingazov, Hušbauer, Souček, Zmrhal – Necid, Škoda
od 72. min: Kolář – Frydrych, Pokorný, Ngadeu, Sobol – van Buren, Hromada, Danny, Bucha, Stoch – Tecl

Detaily utkání

Branky
10. a 28. Poznar – 14. a 61. Škoda, 87. Ngadeu
Diváci
3388
Žluté karty
De Azavedo – Souček

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články