Juniorka: V generálce výhra nad Vlašimí | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: V generálce výhra nad Vlašimí

4:1
(2:0)
přát., 11. 2. 2018, UMT Xaverov
přát., 11. 2. 2018, UMT Xaverov
SK Slavia Praha - FC Sellier&Bellot Vlašim
Branky: <b>Branky:</b> 36. Rondić, 42. Muradov, 54. Gurbanov, 65. Mitrano - 89. Ivanko-Macej
V generálce před jarní částí Juniorské ligy přivítali junioři Slavie na Xaverově druholigovou Vlašim. V obou poločasech se dokázali sešívaní dvakrát prosadit, soupeř stačil v závěru už jen upravit skóre. Martin Otáhal navíc skvělým zákrokem zneškodnil pokutový kop.
Generálku juniorky sledovalo také sportovní vedení, nechyběli Jan Nezmar, Jiří Bílek a také trenér Jindřich Trpišovský se svým realizačním týmem, dále pak dorazili hráči A-týmu Milan Škoda a Michal Frydrych.

V základní sestavě nastoupila z A-týmu dvojice hráčů Jan Bořil a Martin Otáhal. Z týmu U17 nastoupil teprve šestnáctiletý střední záložník Lukáš Červ. Naopak scházeli Andrei Sintean a Tomáš Čvančara. První jmenovaný je na reprezentačním srazu rumunského národního týmu U19, druhý je s českým výběrem U18 na turnaji ve Španělsku.

První vážnější ohrožení branky soupeře obstarali sešívaní. Napadáním donutili Vlašim k zaváhání v rozehrávce, k míči se dostal Imad Rondić, který vystřelil levačkou těsně nad. O dvě minuty později pronikal z levé strany do vápna Kristijan Trapanovski, mířil ale mimo. Další příležitost vymyslel pro své spoluhráče Jan Bořil. Na pravé straně pronikl za obranu, následně centroval do vápna, kde míč sklepl do druhé vlny Imad Rondić ke kopačkám Rovlana Muradova, jeho střelu směřující do branky obránce stihl tečovat mimo tři tyče.

Další šanci připravil svým centrem Šimon Harvda, který našel hlavu Imada Rondiće, ten byl ve vápně osamocen, také tentokrát ale branku netrefil. Ve 22. minutě měl nadějnou střeleckou pozici po pasu Rovlana Muradova Kristijan Trapanovski, tentokrát proti jeho střele dobře zasáhl brankář hostů.

Ve 36. minutě už to bylo 1:0! Kristijan Trapanovski dobře přenesl míč křížem na Jana Bořila, ten obešel obránce a našel před brankou Imada Rondiće, který otevřel skóre utkání! Na 2:0 zvýšili sešívaní ve 42. minutě. Slavia se hnala do rychlého protiútoku, Kristijan Trapanovski vysunul na levé straně Rovlana Muradova, který povedeným zakončením stanovil poločasové skóre duelu na 2:0.

Další trefy si junioři nechali do druhé půle. Na levé straně unikl opět aktivní Kristijan Trapanovski, přihrál pod sebe na Alejandra Mitrana, který ještě posunul míč Samiru Gurbunovi, který umístěnou střelou přidal třetí trefu Slavie. V 59. minutě se na druhé straně zaskvěl brankář Martin Otáhal. Po ruce jednoho z bránících hráčů Slavie nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop, k rozehrávce se postavil Jan Vodháněl, jeho střelu z penaltového puntíku ale skvělým zákrokem Martin Otáhal vyrazil.

Jak proměňovat pokutové kopy naopak ukázal v červenobílém dresu Alejandro Mitrano. Penalta byla nařízena po faulu na Kristijana Trapanovského, kterého vyslal do šance Farid Nabiyev. Čestného úspěchu se hosté dočkali v závěru utkání, kdy do vápna pronikl Lubomír Ivanko-Macej a lehkým obloučkem překonal Martina Otáhala.

Juniorka tak v posledním přípravném utkání porazila druholigovou Vlašim 4:1. Sešívaní vstoupí do jarní části v pondělí 19. 2. od 11:00 na Xaverově proti Dukle.

Generálku hodnotil trenér Pavel Řehák: „Myslím si, že do prostřídání jsme hráli velmi dobře, vše do rychlosti, i když tam byly nějaké nepřesnosti, ale to vyplynulo z rychlosti řešení. Produktivita byla dnes velmi dobrá. Po vystřídání mi tam chybělo více podržet míč, obehrát ze strany na stranu, připravit si tu závěrečnou fázi lépe. Děláme to v tréninku, kluci jsou mladí, tak chtějí honem nahoru, kolikrát je z toho hodně zbytečných ztrát, místo aby na to šlápli a obehráli to přes středního záložníka na druhou stranu, podržet chvilku míč a čekat na ten vhodný okamžik, kdy to tam prostrčit. To mi tam chybí, ale ještě na tom samozřejmě pracujeme. Kluci jsou na tom velmi dobře.“

Trenér byl rád za možnost změřit síly s druholigovým celkem: „Vlašim včera hrála zápas v Jihlavě, taky to měli asi trochu komplikovanější, ale přeci jen je to druhá liga. Měli jsme těžké soupeře, například v Dobrovici to bylo hodně těžké, ale tam jsme měli trochu problémy se sestavou, takže bych to nějak nechtěl bagatelizovat, ale vždycky jsou někde nějaké problémy,“ řekl Pavel Řehák.

Do utkání zasáhl také mladý Lukáš Červ: „Dneska naskočil, protože nám vypadl Alejandro Mitrano, který není úplně v pořádku. Máme ho vypozorovaného z U17, viděl jsem každý den na turnaji v Číně, jak pracuje. Tu šanci si zasloužil. Kromě nervózního začátku mě vůbec nezklamal, naopak tam měl dobré momenty, hrál to jednoduše. Trošku si k tomu taky čuchnul,“ byl s výkonem věkem stále mladšího dorostence spokojen Pavel Řehák

Trenér juniorky prozradil možný příchod testovaných hráčů a také pochválil nasazení a pracovitost zahraničních hráčů: „Dělá se na příchodu Rovlana Muradova. Samir Gurbanov je ještě mladý, bude se muset vrátit. Pracuje se také na příchodu Alejandra Mitrana, kterému se vyřizuje povolení. Je radost s těmi kluky pracovat. Chtějí na sobě pracovat. Na hráčích z Balkánu a Ázerbajdžánu je vidět, že fotbal milují. To je opravdu oproti našim klukům něco neuvěřitelného. Doufám, že ty naše kluky tím nakazí. Oni chtějí pořád trénovat, furt chtějí hrát. Je vidět, že fotbal je pro ně život. Co mi prošlo v juniorce rukama, tak tohle jsem na žádných našich hráčích neviděl. Samozřejmě jsou výjimky, dneska tu byl s Vlašimí Oskar Fotr, ten taky fotbal miluje. Když se našich hráčů zeptáte, kdo hraje ligu, tak hráče jiných týmů ani neznají, to je pro mě nepochopitelné. Na těch zahraničních hráčích, které vedení přivedlo a fotbalisté to jsou výborní, je vidět, že mají fotbal pod kůží. Kdybych jim teď řekl, že si půjdeme ještě zahrát, tak by okamžitě šli,“ je s přístupem spokojen trenér. Naopak vyloučil možnost, že by mohl někdo z kádru odejít: „Už tak je nás málo, šestnáct hráčů a dva brankáři, může přijít ještě zranění, spíše to nevidím,“ dodal ke změnám v kádru.

S přípravou je trenér spokojen: „Příprava splnila to, co jsme očekávali. Zvolili jsme přípravu trochu více s míčem, na můj vkus možná až moc. Trenéři tam dávají španělskou školu, na druhou stranu máme dost zraněných, jsou tam často minihry, ve kterých se dost pokopou, ale určitě se zlepšili i naši hráči, Šimon Havrda se hodně zlepšil, hlavně první doteky s míčem. Zrovna u něj to vidím, stejně tak u Dana Stropka. Hrají super zápasy, od kluků ze zahraničí se nakazili,“ hodnotí kouč juniorky.
4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Bořil, Stropek, Vilotić, Havrda (46. Krejdl) - Červ (46. Mitrano) - Gurbanov (65. Schnürer), Muradov, Nabiyev (70. A. Lauricella), Trapanovski - Rondić

FC Sellier&Bellot Vlašim

Čtvrtečka - Plachý, Březina, Štochl, Rut, Janda, Cabadaj, Mareček, Ivanko-Macej, Dao, Boakai
Střídali: Vodháněl, Plško, Kadlec, Tulio, Skopec, Ch. Frýdek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 36. Rondić, 42. Muradov, 54. Gurbanov, 65. Mitrano - 89. Ivanko-Macej

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články