Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Stjarnan | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Stjarnan"

0:0
(0:0)
LM, 16. 11. 2017, Eden
LM, 16. 11. 2017, Eden
SK Slavia Praha - Stjarnan
Branky: <b>ŽK:</b> Szewieczková, Szewieczková – Dolstraová, Aguilarová<br> <b>Diváci:</b> 1 306<br> <b>Rozhodčí:</b> Martinčićová – Karšićová, Vidovićová<br>
Trenér Pavel Medynský musel oproti předcházejícímu utkání udělat v sestavě několik změn. Místo distancované Diany Bartovičové nastoupila v obraně Nikola Sedláčková, po minulé absenci se naopak se vrátila Tereza Krejčiříková. Úvod patřil Islanďankám, které měly velkou šanci hned ve 2. minutě, samostatný únik Thorsteinsdóttirové naštěstí vychytala Votíková.

Slávistky také zahrozily, překvapivý lob Svitkové ze strany hřiště skončil na břevně. Šance se střídaly, v dobré pozici minula hostující Pedersenová. Velkou možnost otevřít skóre měla v 15. minutě Svitková, kterou zpětnou přihrávkou našla Divišová, bohužel její střelu z brankové čáry vykopla Cateová. Pedersenová se poté předvedla střelou z dálky a míč se otřel o tyč.

Ve 28. minutě předvedla hezkou "Zidanovku" Szewieczková, ocitla se ve vápně v dobré pozici, jenže střela byla slabá. A ze standardní situace střílela Svitková těsně nad břevno. A v závěru poločasu skončila tečovaná střela Krejčiříkové na tyči.

Ve druhé půli si slávistky vypracovaly zajímavé situace, ale k finálnímu zakončení vždy něco chybělo. Stjarnanu se moc do zakončení dostávat nedařilo, přestože potřeboval vstřelit aspoň dvě branky. Až v 60. minutě zahrozila Henryová, Votíková byla pozorná. Slávistky zahrozily po střele Svitkové, neskončila však mezi tyčemi.

Sešívané hodně bojovaly, nevypouštěly žádný souboj a chodily do rychlých brejků, které se ale nedařilo přetavit v gól. V 80. minutě málem vedoucí branka padla, po centru Szewieczkové z malého vápna hlavičkovala Kožárová, jenže brankářka zázračně vyrazila. I přes další šance slávistky neskórovaly, díky venkovní výhře postupují podruhé v historii do čtvrtfinále Ligy mistryň!
0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Votíková – Chlastáková, Sedláčková, Pincová, Bartoňová – Cahynová, Krejčiříková – Divišová, Svitková, Szewieczková – Kožárová

Stjarnan

Fayová – B. Bjornsdottirová, Baldursdottirová, Dolstraová, Whiteová – Aguilarová, Asbjomsdottirová (89. Kristjánsdóttirová), Pedersenová – Henryová, Thorsteinsdottirová, Albertsdottirová (64. Óladóttirová)

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Szewieczková, Szewieczková – Dolstraová, Aguilarová<br> <b>Diváci:</b> 1 306<br> <b>Rozhodčí:</b> Martinčićová – Karšićová, Vidovićová<br>

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články