Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1.FC Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1.FC Slovácko"

2:3p
(2:0)
18. kolo, 24. 2. 2018, Xaverov
18. kolo, 24. 2. 2018, Xaverov
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Branky: <b>Branky:</b> 21. Eichler, 26. Kubáň - 54. Švrček, 61. Byrtus
První zajímavé zakončení mladších dorostenců obstaral David Eichler, který pálil z hranice vápna přesně k tyči, jeho střelu ale dokázal brankář vyškrábnout na roh. V další velké příležitosti byl Michal Kubáň, který se hnal sám na brankáře, chtěl ještě přihrávat před odkrytou branku, přihrávka se mu ale nevydařila.

Vedení se Slavia dočkal ve 21. minutě. Jan Schneider zabojoval na levé straně o míč, posunul ho na Jakuba Zeronika, který pronikl do vápna předložil ho Davidu Eichlerovi, který uklidil míč do branky. Podobná akce přinesla druhou trefu i o pět minu později. Po souhře Jana Schneidera a Jakuba Zeronika přihrával druhý jmenovaný na zadní tyč před odkrytou branku na Michala Kubáně, který zvýšil na 2:0.

Hostí hrozili z rychlých protiútoků, brankář Jakub Trefil ale byl vždy pozorný a připraven. Blízko dalšího zásahu byla Slavia po standardní situaci na centr Davida Eichlera jen těsně nedosáhl Lukáš Červ. Velkou šanci měl po rohovém kopu Tomáš Vincour, hlavičkou z vápna poslal míč těsně vedle levé tyče.

Sešívaní pokračovali v aktivitě i ve druhém poločase. Nejprve po dobré akci Michala Hoška zakončoval Adam Vlasák, jeho tečovaná rána mířila nad branku. Po dalším rohu se k centu Davida Eichlera tlačil opět Lukáš Červ, tentokrát zakončoval do brankáře. Branky se naopak dočkali hosté, po rychlém protiútoku zakončoval Jiří Svrček.

Slavia měla další velké příležitosti, v té největší pronikl Jakub Zeronik po levé straně, naše Michala Kubáně, jehož zakončení vykopl obránce z brankové čáry. Další zakončení přišlo opět po akci Jakuba Zeronika, tentokrát mířilo mimo tři tyče. Naopak další rychlý protiútok využili hosté, na 2:2 srovnal Šimon Byrtus. Sešívaní bojovali o tři body, v největší šanci pálili ale sešívaní opět mimo tři tyče.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté. Slavia U17 tak podlehla Slovácku 2:3 po penaltovém rozstřelu. Další utkání odehrají mladší dorostenci v sobotu 3. 3. od 13:15 v Příbrami.
2:3p

Sestavy

SK Slavia Praha

Trefil - Hošek, Walter, Vincour, Schneider - Červ, Eichler (50. Stárek), Vít - Kubáň, Vlasák (64. Fencl), Zeronik

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 21. Eichler, 26. Kubáň - 54. Švrček, 61. Byrtus

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články