Slavia porazila Maccabi a je před Astanou | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Maccabi a je před Astanou

0:2
(0:1)
Pohár, 23. 11. 2017, Stadion Netanja
Pohár, 23. 11. 2017, Stadion Netanja
Maccabi Tel Aviv FC - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 45. a 54. Hušbauer <br> <b>ŽK:</b> Avraham Rikan, Davidzada, Kjartansson, Dor Peretz – Souček, Van Buren<br> <b>Rozhodčí:</b> Kovács - Marinescu, Artene (RUM)
NETANJA/STADION NETANJA - Sešívaní si ve svém pátém zápase ve skupině A Evropské ligy poradili s Maccabi Tel Aviv 2:0 a díky prohře Astany s Villarrealem se posunuli na druhé místo v tabulce. Obě branky zápasu si po přesných střelách připsal kapitán Josef Hušbauer.
V 8. minutě dostala Slavia šanci zahrávat první přímý kop, Miroslav Stoch a po něm i Josef Hušbauer ale nastřelili jen širokou zeď domácích. Čtyři minuty na to střílel po narážečce s Necidem zpoza vápna Zmrhal, branku ale o půl metru netrefil.

Ve 13. minutě pak Zmrhal vracel hlavou přetažený Stochův centr do vápna na Necida, těsně před ním ale stačil šanci překazit stoper domácích Ben Haim.

Po čtvrthodině hry se osmělilo i Maccabi. Po Jugasově nepřesné rozehrávce a následném dlouhém centru sklepával Kjartansson ve vápně na Dora Michu, ten ale na balon těsně nedosáhl a Laštůvka následně přihrávku sebral.

Ovšem jen o pár vteřin později zahrozili opět sešívaní. Necid posunul míč na Hušbauera, ten našel ve vápně nabíhajícího Zmrhala, jeho dělovka ovšem o metr minula bližší tyč Rajkovičovy branky.

Po půlhodině hry vyslal nádhernou střelu zpoza vápna Jaromír Zmrhal, balonu ale chybělo pár centimetrů a tvrdá rána tak orazítkovala břevno. Balon se odrazil před branku k Tomáši Necidovi, ten ho ale v rychlosti poslal o zem nad břevno.

O devět minut později byl Necid gólu ještě blíž, když po Jugasově nákopu přeloboval gólmana Rajkoviče, na brankové čáře ale balon zastavil Yeini.

Sešívaní tak svoji převahu proměnili ve vedoucí gól až v nastaveném čase první půle. Jaromír Zmrhal vystihl na pravé straně přihrávku domácích, potáhl balon, posunul jej na střed na Josefa Hušbauera a ten nádhernou střelou vymetl vzdálenější růžek Rajkovičovy branky.

A po změně stran se brzy radoval stejný hráč. V 54. minutě totiž na středu hřiště převzal míč od Ngadeua, míč z 22 metrů poslal přesně k levé tyči a Slavia vedla 2:0.

Domácí měli svou největší šanci na snížení v 68. minutě, kdy se do centru z pravé strany akrobaticky položil Atar, nůžkami ale trefil jen břevno a s následnou střelou si už Laštůvka poradil.

Trenér Šilhavý postupně na hřiště poslal Škodu místo Necida, van Burena místo Stocha a Dannyho místo střelce Hušbauera a Slavia držela dvoubrankový náskok. Maccabi mělo v závěru zápasu míč více na svých kopačkách a přes sešívanými se naopak otevíral prostor pro rychlé brejky. Ani jeden z nich ale brankou neskončil.

Slavia tak vyhrála svůj první venkovní zápas v evropských pohárech po více než 10 letech. Po 10 remízách a 10 porážkách přišlo vítězství 2:0 nad Maccabi a sešívaní jsou teď na druhém místě skupiny před Astanou, se kterou se v posledním zápase utkají doma o postup do jarní části Evropské ligy.
0:2

Sestavy

Maccabi Tel Aviv FC

Rajković – Yeini (C), Tibi, Ben Chaim I, Davidzada – Battocchio (75. T.-S. Sušić), Dor Peretz, Avraham Rikan (60. Golasa), Miha – Schoenfeld (60. Atar), Kjartansson

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Deli, Jugas, Sobol – Ngadeu, Souček – Stoch (79. Van Buren), Hušbauer (C) (88. Danny), Zmrhal – Necid (69. Škoda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 45. a 54. Hušbauer <br> <b>ŽK:</b> Avraham Rikan, Davidzada, Kjartansson, Dor Peretz – Souček, Van Buren<br> <b>Rozhodčí:</b> Kovács - Marinescu, Artene (RUM)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články