Po oslavách se v Edenu radoval Villarreal | SK Slavia Praha
Více

Po oslavách se v Edenu radoval Villarreal

0:2
(0:1)
Pohár, 2. 11. 2017, Eden Aréna
Pohár, 2. 11. 2017, Eden Aréna
SK Slavia Praha - Villarreal CF (Španělsko)
Branky: <b>Branky:</b> 15. Bacca, 89. Deli (vl.)<br> <b>ŽK:</b> Bořil - Bakambu <br> <b>Rozhodčí:</b> Madden – Geachie, Mulvanny (SCO)
PRAHA/EDEN ARÉNA - Villarreal šel v Edenu brzy do vedení, více než 18 tisíc diváků ale hnalo Slavii za vyrovnáním. Z jejího tlaku nicméně branka nepadla, naopak z brejku se v závěru prosadili opět hosté. Sešívaní tak poprvé v letošní Evropské lize nezískali ani bod a v tabulce skupiny A klesli na 3. místo.
Trenér Šilhavý postavil sestavu podobnou té, která před dvěma týdny remizovala ve Španělsku 2:2. Jen namísto Frydrycha nastoupil Jan Bořil a místo Jaromíra Zmrhala v záloze zaujmul Miroslav Stoch. Na hrot útoku se postavil v Evropské lize zatím dvougólový Tomáš Necid.

V 8. minutě se do první příležitosti dostala Slavie. Tomáš Necid na hranici vápna zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře a posunul míč na střed na Sýkoru, s jeho střelou z první na střed brány si ale gólman Barbosa poradil.

Po 12 minutách se pak k přímému kopu po faulu na Necida postavil Stoch a poslal balon přesně na penaltový puntík, tam se k hlavičce protlačil Deli, zamířil ale metr nad břevno.

Přesně po čtvrthodině hry šli ale do vedení hosté. Po stříleném centru z pravé strany se stačil natáhnout Laštůvka, míč ale vyrazil jenom doprostřed vápna, kde si ho našel Carlos Bacca a do odkryté branky bez větších problémů skóroval.

Hned o dvě minuty později mohla Slavia srovnat, to když po hezké kombinaci Sobola s Dannym vrátil slávistický obránce míč z levé strany před branku na Sýkoru, ten se ale musel po míči hodně natáhnout a jeho nedůrazná střela zamířila vedle vzdálenější tyče.

Naopak ve 23. minutě visel opět gól nad brankou Slavie. Nejprve musel nebezpečnou Triguerovu střelu na poslední chvíli zablokovat Bořil a hned vzápětí zamířil míč od Baccovy nohy nad břevno.

Ve 38. minutě se na pravé straně otevřel prostor před Hromadou, který necentroval do vápna a hrči hostí dokázali míč odvrátit jen na zadní tyč ke Stochovi, jeho rána z voleje ale zamířila vysoko nad Barbosovu branku.

Těsně před přestávkou posunul Stoch na velkém vápně balon k Sýkorovi a jeho střelu levačkou musel Barbosa složitě vyrážet na rohový kop. Po něm se k míči na vzdálenější straně vápna opět dostal Stoch, opět posunul na velké vápno tentokrát na Jugase, jeho rána ve skluzu ale zamířila daleko vedle pravé tyče.

Druhou půli zahájila Slavia velmi aktivně a vytvořila si před fantastickou kulisou tlak. To už ovšem na hřišti nebyl zraněný hromada, místo kterého nastoupil uzdravený Ngadeu, v 63. minutě pak Dannyho nahradil Mick van Buren.

V 57. minutě ovšem na druhé straně spálil tisíciprocentní šanci Fornals, který po centru Soriana, který prošel celým vápnem, minul zcela odkrytou branku. V 62. minutě se pak musel ukázat Laštůvka, který konečky prstů vytěsnil Baccvu křížnou střelu z levé strany.

Z tlaku Slavie ale pramenily i šance. V 68. minutě se v té největší octl Tomáš Souček, ke kterému se míč ve skrumáži odrazil po rohovém kopu, záložník sešívaných ale svou tvrdou střelou nešťastně nastřelil před sebou stojícího Necida.

Jen o tři minuty později se opět Souček dostal do další šance, když k němu ve vápně prodloužil míč Miroslav Stoch a Součkovu dělovku musel Barbosa reflexivním zákrokem vytěsnit na roh.

A do třetice Tomáš Souček mohl vyrovnat v 79. minutě. To se na pravé straně vápna uvolnil střídající van Buren, poslal oblouček na střed hřiště a Souček se zcela volný opřel hlavou do míče, bohužel jej ale nasměroval jen do rukavic gólmana Barbosy.

Minutu před koncem řádné hrací doby tak z protiútoku do otevřené obrany podruhé udeřili hosté. Čeryšev se na levé straně dokázal protáhnout kolem Jugase a jeho přihrávku na volného Samsoneho si do vlastní sítě srazil Simon Deli.

Slavia tak poprvé ve skupině Evropské ligy nebere ani bod. V den svých 125. narozenin prohrála v Edenu s Villarrealem 0:2.
0:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Hromada (46. Ngadeu), Souček – Sýkora (79. Škoda), Danny (C) (63. van Buren), Stoch – Necid

Villarreal CF (Španělsko)

Barbosa – Mario, Álvaro, Victor Ruiz, A. Marin – Soriano (82. Sansone), Rodrigo, Fornals (66. Čeryšev), M. Trigueros – Bakambu, Bacca (72. Chuca)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 15. Bacca, 89. Deli (vl.)<br> <b>ŽK:</b> Bořil - Bakambu <br> <b>Rozhodčí:</b> Madden – Geachie, Mulvanny (SCO)
Diváci
18403

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články