Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha"

2:1
(0:0)
6. kolo, 17. 9. 2017, Eden
6. kolo, 17. 9. 2017, Eden
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>Branky:</b> : Tischler, Beneš
Výhru v derby hodnotil trenér Matěj Laža:
„V dalším kole žákovské ligy jsme v Edenu přivítali Spartu. Začátek prvního poločasu byl z obou stran opatrný a nikdo nechtěl udělat chybu. Naše hra byla plná nepřesných přihrávek, bojácných řešení při ofenzivních situací 1 na 1 a prakticky bez šance. Postupem času naši hráči setřásli nervozitu z ramen a začali více zaměstnávat obranu soupeře. Novák v samostatném úniku či Tischler ve skluzu ale branky nevstřelili. Velkou možnost měl Reichl, který postupoval sám na brankáře hostů. Ten ale včas vyběhl mimo pokutové území a lobu zabránil. Při zákroku nicméně zahrál rukou, a tak jsme si mohli letos poprvé vyzkoušet hru proti deseti. Bohužel jsme osmiminutovou početní výhodu nevyužili a výraznější šanci si nevytvořili. Naopak Sparta těsně před koncem poločasu zahrozila dvěma rychlými akcemi, které brankou neskončily. V první nás podržel brankář Gothard, kdy vyřešil samostatný unik sparťanského útočníka, a při druhé zklamala soupeře přesnost v zakončení. Do druhého poločasu jsme vstoupili už odvážněji a ve 42. minutě vstřelili první branku utkání, kdy se prosadil Tischler střelou k tyči po samostatném úniku. Sparta reagovala prakticky ihned. Ve 47. minutě se po rohovém kopu nejlépe orientoval v našem pokutovém území hostující útočník a z otočky prostřelil Gotharda. Následné minuty se odehrávaly zejména ve středu hřiště. V 61. minutě využil Beneš drobné teče Tischlera při dlouhém odkopu Sládka, přesprintoval sparťanského obránce a střelou mezi nohy brankáře nám vrátil vedení zpět - 2:1. Závěr utkání jsme soupeře do větší šance nepustili, ačkoliv v poslední vteřině nás opět podržel Gothard, který vyrazil střelu pod břevno a svým zákrokem tak udělal tečku za celým utkáním,“ řekl k výhře v derby trenér Matěj Laža.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Gothard - Krstevski, Sládek, Trédl, Ambros (36. Fatrdle) - Novák, Čížek (36. Jinoch), Š. Beran - Tischler (68. Růžička), Reichl (60. Moravec), T. Beran (36. Beneš)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> : Tischler, Beneš

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články