Slavia postupuje do play-off Ligy mistrů! | SK Slavia Praha
Více

Slavia postupuje do play-off Ligy mistrů!

2:1
(1:1)
Pohár, 2. 8. 2017, BATE
Pohár, 2. 8. 2017, BATE
BATE Borisov - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 5. Signěvič, 46. Stasevič - 44. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Milunovič (BAT)<br> <b>Rozhodčí</b> Van Boekel - Schaap, Van de Ven (NIZ)
BORISOV - Slavia postupuje do play off Ligy mistrů! V Borisově sice inkasovala v úvodu obou poločasů, ve 44. minutě se ale hlavou trefil Milan Škoda a výsledek 1:2 zajistil sešívaným postup!
Jeden z hlavních cílů slávistů – tedy neinkasovat – vzal za své už po pěti minutách hry. Gordějčuk poslal z půlky hřiště balon naslepo za naši obranu, kde Signěvič přesprintoval Deliho, dostal se k míči o chvíli dříve než vyběhnuvší Laštůvka a hlavou poslal míč do odkryté sítě.

Hned tři minuty na to mohli slávisté srovnat. Nejprve se po Škodově přiťuknutí dostal ke střele zpoza vápna Danny, Sčerbickij ale vytáhl jistý zákrok a Dannyho pokus vyrazil na roh. Po následném Rotaňově centru se míč dostal až na zadní tyč k Frydrychovi, jeho hlavička se ale snesla jen na horní síť.

Svou kvalitu ale dokazovali i hráči BATE. V 19. minutě se aktivní Ivanić prokličkoval naším vápnem, zbavil se dvojice obránců a vystřelil na zadní tyč, branku ale o dva metry minul.

Na druhé straně fauloval ve 24. minutě Volodko Hušbauera několik metrů před vápnem a z následného přímého kopu pálil levačkou Rotaň, jeho přízemní střela skrz zeď ale minula bližší tyč Ščerbického brány.

S postupem času se BATE více zatáhlo a míč na nohou držela Slavia. Ve 36. minutě vznikl před brankou domácích závar, na jehož konci se ke střele dostal Deli, nedokázal ale propálit klubko hráčů stojících před ním.

Veledůležitou vyrovnávací branku se Slavii podařilo dát až minutu před koncem první půle. K rohovému kopu se postavil Danny, poslal ideální centr metr za malé vápno a Milan Škoda v těžké pozici uklidil míč hlavou ke vzdálenější tyči.

Uklidnění ve formě vyrovnávacího gólu ale vzalo za své hned po úvodním hvizdu druhé půle. Po Gordějčukově stříleném centru z pravé strany Laštůvka jen vyrazil balon před sebe, Jugasovi se na malém vápně nepovedl odkop a kapitán Borisova Stasevič zakroutil balon pravačkou ke vzdálenější tyči.

V 55. minutě pak Signěvič přetlačil v osobním souboji Jugase a podařilo se mu obhodit i vybíhajícího Laštůvku, skákající balon ale z vápna odklidil dobíhající Deli.

Rychlé vedení domácí opět nakoplo a BATE drželo ve druhé půli míč více na svých kopačkách. V 67. minutě se ke střele po prudkém centru z levé strany dostal Milunovič, v souboji ale poslal míč ve skluzu mimo.

Trenér Šilhavý poslal na hřiště ve druhé půli Jaromíra Zmrhala, který nahradil van Burena, a Dušana Šventa namísto Dannyho, slávistům se ale dlouho nedařilo dostat se před bránu domácích. Až v 70. minutě měl srovnání na noze Jugas, který si osamocený naběhl na Škodovu hlavičku, ani on, ani Ngadeu ale nedokázali míč na zadní tyči nasměrovat ve skluzu do branky.

Do velkých šancí se ale nedostávalo ani BATE, a když už v 87. minutě přetlačil Signěvič Ngadeua a mohl postupovat na Laštůvku, přerušil jeho akci zdvižený praporek. Chvíli před tím ještě zkoušel na druhé straně Štěstí škoda, svůj halfvolej zpoza vápna ale nesměroval nad branku.

V nastaveném čase ještě stadion zahučel při Ivaničově nebezpečné střele, která jen o kousek minula levou tyč, Slavia ale nakonec jednogólové manko ubránila. Výsledek 1:2 ji tak posunul do play off Ligy mistrů!
2:1

Sestavy

BATE Borisov

Ščerbickij – Baga, Milunovič, Buljat, Pojlakov (46. M. Voloďko) – A. Voloďko (75. Gvilia), Dragun, Ivanič – Stasevič (C), Signěvič, Gordejčuk (89. Tuominen)

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Ngadeu – van Buren (61. Zmrhal), Rotaň, Hušbauer (85. Souček), Danny (70. Švento) – Škoda (C)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 5. Signěvič, 46. Stasevič - 44. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Milunovič (BAT)<br> <b>Rozhodčí</b> Van Boekel - Schaap, Van de Ven (NIZ)
Diváci
12436

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články