CEE Cup: Povedený výkon na postup nestačil | SK Slavia Praha
Více

CEE Cup: Povedený výkon na postup nestačil

1:3
(0:2)
CeeCup, 22. 7. 2017, Stadion Evžena Rošického, Strahov
CeeCup, 22. 7. 2017, Stadion Evžena Rošického, Strahov
SK Slavia Praha - Altınordu Izmir F.K.
Branky: <b>Branky:</b> 67. Čvančara
PRAHA/STRAHOV - V zápase o postup do semifinále CEE Cupu změřili dorostenci Slavie síly s tureckým týmem Altinordu FK. V utkání hraném ve vysokém tempu měli sešívaní herně navrch, výsledkově však zápas skončil příznivě pro turecký tým.
První příležitost si vytvořili sešívaní, Odražený míč rozdal Adam Petrák do strany na Karla Schneidera, který zatáhl míč a přihrávkou pod sebe našel Jana Havránka, který bohužel branku přestřelil. Ve 30. minutě předvedli dorostenci Slavie pěkný protiútok, který přinesl velkou příležitost. Vše začal Michael Hönig, který vybojoval míč na vlastní polovině předal ho Janu Havránkovi, který hledal vpředu Lukáše Bielesze. Křídelní hráč sklepl míč na rozběhnutého Davida Beňa, následovala narážečka na jeden dotek s Adamem Petrákem a Karlem Schneiderem. David Beňo se náhle ocitl sám před brankářem, v poslední chvíli však jeho zakončení ve skluzu zblokoval obránce. Následný rohový kop z nohy Michaela Höniga našel přesně hlavu Adama Petráka, jeho hlavičku brankář vyrazil.

Do vedení však šlo Altinordu z první nebezpečné příležitosti. Průniková přihrávka přes levou stranu Slavie, přihrávka pod sebe a zakončení do odkryté branky znamenalo vedení tureckého týmu. Sešívaní pokračovali v dobrém výkonu a i nadále se tlačili do zakončení. V 36. minutě Lukáš Bielesz uvolnil na levé straně Davida Beňa, který svým centrem vrátil míč na kopačky Lukáše Bielesze, jehož zakončení však směřovalo pouze do brankáře. Bohužel se opět trefili hosté. Altinordu rozehrálo rohový kop na krátko, následný centr propadl až na zadní tyč, kde útočící hráč zvyšoval na 2:0.

Druhý poločas byl ve znamení velkého tlaku Slavie, hned v 48. minutě měli sešívaní dobrou možnost. Michael Azilinon nic nevzdal a zdánlivě ztracený míč vybojoval na obránci soupeře, zpětnou přihrávkou našel Davida Beňa, který se zbavil obránce a střelou k tyči protáhl brankáře soupeře. V 55. minutě se nejprve pěknou kličkou zbavil soupeře Adam Petrák a přihrávkou našel Michaela Azilinona, který vypálil tvrdě na přední tyč, brankář byl opět připraven.

Gól však opět z ojedinělé akce přidali hosté, soupeř zakombinoval na pravé straně hřiště, přesný centr našel útočníka hostů, který v akrobatické poloze zakončil přesně k tyči.

Slavia nic nevzdala a zápas notně zdramatizovala. V 66. minutě nejprve vybojoval míč Ondřej Sodoma, následně vyslal do samostatného úniku Tomáše Čvančaru, který snížil na 1:3. Už o minutu později se hnal sám na branku opět Tomáš Čvančara, jeho samostatný nájezd brankář zneškodnil, k odraženému míči se dostal David Beňo, jehož střelu brankář zachytil rukou mimo pokutové území. Za svůj zákrok byl brankář vyloučen. Z přímého kopu pak David Macháček trefil pouze prostor brankáře.

V 75. minutě byl v pokutovém území faulován Tomáš Čvančara, sám faulovaný hráč se postavil k rozehrávce pokutového kopu, bohužel byl však brankář úspěšnější. Slavia v závěru zamkla soupeře na jeho polovině, ovšem Tomáš Čvančara, David Beňo nebo Jan Havránek své střelecké pozice nevyužili.

Slavia předvedla proti tureckému Altinordu povedený výkon, na výhru a postup do semifinále to však nestačilo. Sestřih zápasu najdete na Youtube kanálu turnaje.

Tým U19 čeká zápas o 5. místo se Spartou, hraje se 25. 7. od 9:00 v tréninkovém centru Sparty na Strahově.
1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Radotić - Schneider (80. Krupička), Drozda, Škarda, Michovský - Beňo, Petrák, Havránek (84. Zinhasović) - Hönig (60. Sodoma), Azilinon (60. Čvančara), Bielesz (70. Macháček)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 67. Čvančara

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články