Juniorka remizovala s Nymburkem | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala s Nymburkem

2:2
(2:1)
přát, 19. 7. 2017, AFK Nymburk, Kovanická 66
přát, 19. 7. 2017, AFK Nymburk, Kovanická 66
SK Polaban Nymburk - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 11. Musa, 87. Vejvar
NYMBURK - Další přípravný zápas čekal na juniorku Slavie na půdě nováčka ČFL z Nymburka. Sešívaní dvakrát museli dotahovat ztrátu soupeře, utkání nakonec skončilo nerozhodně 2:2, v červenobílém dresu se prosadili Jan Vejvar a Petar Musa.
Domácí šli do vedení v 9. minutě. Po rohovém kopu zahrál jeden z bránících hráčů Slavie rukou a domácí měli výhodu pokutového kopu, který střelou k levé tyči proměnili. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Jan Vejvar vystihl chybnou rozehrávku, unikl bránícímu soupeři a předložil míč před branku na Petara Musu, který srovnal skóre.

Ve 20. minutě se domácí opět ujali vedení, po centru z pravé strany byl v pokutovém území útočník domácích nestřežen a hlavičkou o břevno poslal Nymburk opět do vedení. Domácí bránili ve velkém počtu hráčů a junioři se marně snažili obranný val překonat, Jan Vejvar sice dvakrát dokázal překonat brankáře domácích, ale ani jedna branka mu nebyla pro údajný faul uznána.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, sešívaní marně dobývali branku Nymburka. V 50. minutě unikl po levé straně Jan Vejvar, jeho střela ale skončila na břevně branky. 65. minuta přinesla pěknou individuální akci Petra Kovaříka, který nejprve u pravé pomezní čáry obešel bránícího hráče, navedl si míč na střed a prostrčil míč mezi obránci na Petara Musu, Zakončení chorvatského útočníka však skvělým zákrokem zastavil brankář Polabanu.

V 75. minutě měl další velkou šanci Petar Musa, k němuž se dostal míč po akci Buchy a Vejvara, střelu Musy však obrana na poslední chvíli zblokovala. Slavia se tlačila za vyrovnáním, velmi blízko byla v 80. minutě po akci Petra Kovaříka, který utekl na pravé straně a přihrávkou pod sebe našel Jana Vejvara, který v nadějné pozici mířil nad.

Vyrovnání přišlo v 87. minutě. Marco Lauricella na nic nečekal a rychle rozehrál aut, svojí rozehrávkou vyslal do samostatného úniku Jana Vejvara, který utekl obraně a umístěnou střelou srovnal na konečných 2:2.

Juniorka remizovala s nováčkem ČFL SK Polaban Nymburk 2:2. Další přípravné utkání čeká sešívané v sobotu 22. 7. od 14:00, kdy v Abensbergu nastoupí proti týmu U19 Bayernu Mnichov.
2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Schnürer (62. Kovařík), Stropek, Vyskočil, Krejdl - Bucha, Husenský (46. Mitrano), Badocha (72. Stehno) - Antwi (56. M. Lauricella), Musa, Vejvar

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 11. Musa, 87. Vejvar

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články