Juniorka porazila Liberec | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Liberec

4:2
(1:0)
14. kolo, 6. 11. 2017, Xaverov UMT
14. kolo, 6. 11. 2017, Xaverov UMT
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Branky: <b>Branky:</b> 73. a 86. Nabijev, 36. Bjeloš, 65. Badocha – 67. Gembický, 72. Blažek
PRAHA/XAVEROV - Na umělé trávě na Xaverově pokračovala dalším kolem Juniorská liga, Slavia přivítala Liberec. Sešívaní sice vedli díky gólům Bjeloše a Badochy 2:0, hosté ale dokázali stav utkání srovnat. O výhře Slavie 4:2 ale poté rozhodl dvěma góly Farid Nabiyev.
V brance nastoupil z kádru A-týmu Martin Otáhal, ten také Slavii několikrát podržel. V prvním poločase si první dvě střelecké příležitosti vytvořili hosté z Liberce, brankář sešívaných ale vytáhl dobrý zákrok. Na druhé straně měl zajímavou pozici Pavel Bucha, míč ale mezi tři tyče nesměřoval.

Po další střele se už sešívaní radovali z gólu. Farid Nabiyev zatáhl míč, na středu ho posunul na Nikolu Bjeloše, který se naznačením zbavil obránce, jeho střelu levou nohou tečoval obránce Liberce mimo dosah brankáře Hladkého - 1:0! V samém závěru poločasu se po nápadité rozehrávce přímého kopu dostal do zakončení Ondřej Badocha, branku ale těsně minul.

Slavia si hned v úvodu druhé části vytvořila zajímavou šanci, Ondřej Badocha připravil střeleckou pozici pro Farida Nabiyeva, který ale branku hostů těsně minul. Další šance přišla po rohovém kopu, kdy míč propadl na zadní tyč k Liboru Drozdovi, střelu stopera Slavie obrana dokázala vytěsnit mimo tři tyče.

Druhá trefa přišla po standardní situaci, Pavel Bucha našel centrem Ondřeje Badochu, který uklidil míč do branky a zdvojnásobil vedení sešívaných. Hosté z Liberce se ale nevzdali a díky dvěma rychlým trefám srovnali stav utkání. V 67. minutě se dostal ke střele Dominik Gembický a střelou mezi nohama obránce uklidil míč k přední tyči. O pět minut později se k míči dostal ve vápně Jan Blažek a srovnal stav na 2:2.

Martin Otáhal si připsal další skvělý zákrok proti osamocenému útočníkovi Liberce. Slavia šla ale opět do vedení, Marco Lauricella a Ondřej Badocha předvedli dobrou akci středem, druhý jmenovaný následně poslal míč na Farida Nabiyeva, který umístěnou střelou k zadní tyči poslal sešívané opět do vedení!

Definitivní podobu skóre určila 86. minuta. Pavel Bucha na hraně sebeobětování posunul míč na Filipa Stehna, který postupoval z úhlu sám na brankáře Hladkého. Svoji přihrávkou předložil míč před branku na Farida Nabiyeva, který svou druhou trefou rozhodl o výhře Slavie 4:2.

V dalším kole Juniorské ligy nastoupí Slavia v Plzni, utkání se hraje až příští neděli, tj. 19. 11. od 10:15.
4:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal - Schnürer (90. Škarda), Drozda, Stropek, Havrda (80. Kovařík) - Bjeloš, Bucha - Vejvar, Badocha (88. A. Lauricella), Nabiyev - M. Lauricella (76. Stehno)

FC Slovan Liberec

Hladký - Ulbrich (70. Petr), Blažek, Malinský, Písačka, Baláž, Heppner, Kazda, Dvořák, Michalec, Gembický

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 73. a 86. Nabijev, 36. Bjeloš, 65. Badocha – 67. Gembický, 72. Blažek

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články