Juniorka podlehla na umělce Jablonci | SK Slavia Praha
Více

Juniorka podlehla na umělce Jablonci

4:2
(3:0)
12. kolo, 23. 10. 2017, UMT Mozartova
12. kolo, 23. 10. 2017, UMT Mozartova
FK Jablonec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 11., 18. a 68. Diviš, 32. Schön - 72. a 74. Stropek
JABLONEC - Sešívaná juniorka odcestovala na sever Čech, kde se na umělce postavila Jablonci. Domácí vedli o poločase už o tři branky a červenobílí dokázali ve druhé polovině už jen snížit na konečných 4:2 pro Jablonec.
Utkání bylo kvůli nepříznivému počasí posledních dnů přeloženo na hřiště s umělým povrchem. Sešívaní se od úvodu tlačili před branku Jablonce, hlavičku Daniela Stropka a zakončení Jana Vejvara z úhlu ale brankář domácích vytáhl.

Domácí udeřili hned z první vážnější příležitosti, po rychlém brejku utekl obraně Jaroslav Diviš a otevřel skóre. Hned vzápětí mohl srovnat Jan Vejvar, úspěšnější byl ale opět gólman. Dalším pokusem trefil Pavel Bucha břevno.

Jablonec hrozil převážně právě z rychlých úniků, na 2:0 zvyšoval podle jednom z nich opět Jaroslav Diviš, třetí trefu zaznamenal Patrik Schön.

Ve druhém poločase Slavia zavřela svého soupeře na jeho polovině, branky se ale dočkala až v 72. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Daniel Stropek. O dvě minuty později přidal stoper sešívaných svou druhou trefu, tentokrát to bylo ze hry. Na hranici vápna si narazil míč s Marcem Lauricellou a prudkou střelou nedal brankáři šanci.

V 77. minutě mohla Slavia stáhnout ztrátu na rozdíl jediného gólu. Farid Nabiyev pronikl do vápna, kde byl faulován. Marco Lauricella však nařízený pokutový kop neproměnil.

Juniorka tak prohrála na severu Čech s Jabloncem 2:4.
4:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Chochishvili - Schnürer, Stropek, Bjeloš, Havrda - Bucha, A. Lauricella (46. Sintean) - Vejvar, Badocha (46. Bejbl), Trapanovski (46. Nabiyev) - M. Lauricella

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 11., 18. a 68. Diviš, 32. Schön - 72. a 74. Stropek

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články