Sešívaní porazili Plzeň 2:0! | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní porazili Plzeň 2:0!

2:0
(1:0)
27. kolo, 5. 5. 2018, Eden Arena
27. kolo, 5. 5. 2018, Eden Arena
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Ve šlágru 27. kola přivítala Slavia v Edenu Plzeň. První trefa sešívaných přišla po rohovém kopu, když si vlastní gól dal Řezník. Druhý zásah do sítě hostů přidal po rychlém brejku Stanislav Tecl. Červenobílí tak porazili Plzeň 2:0!

Oproti poslednímu ligovému kolu proti Slovácku doznala sestava sešívaných několika změn. Kvůli zranění na předzápasovém tréninku nemohl do hry naskočit Per-Egil Flo, v obraně ho tak na levém kraji nahradil Jan Bořil, na post pravého beka se postavil Michal Frydrych. Pro karty chyběl Tomáš Souček, toho nahradil ve středu zálohy navrátilec Jakub Hromada, který v posledním utkání nehrál taktéž kvůli kartám. Do záložní řady se po stejné absenci vrátil také Jan Sýkora, stejně tak do útoku Stanislav Tecl.

Hned po rozehrávce se ke střele zpoza vápna dostal Miroslav Stoch, jeho zakončení však mezi tři tyče nemířilo. Ve třetí minutě se do samostatného úniku mohl dostat Stanislav Tecl, útočník sešívaných však těžkou přihrávku nezpracoval ideálně. Na druhé straně Ondřej Kolář dobrý zákrokem zhatil šanci Plzně ze standardní situace.

Slavia se dostala do tlaku a kopala několik rohových kopů. Jeden z nich přišel po nebezpečném centru Miroslava Stocha, který na poslední chvíli obrana odvrátila. Po nacvičeném signálu centroval od rohového praporku Miroslav Stoch, míč usměrňoval směrem na bránu Michaek Ngadeu, za záda vlastního brankáře ho nakonec uklidil Radim Řezník.

Ve 23. minutě centroval do vápna Jaromír Zmrhal, před osamoceným Janem Sýkorou přizvedl míč Stanislav Tecl. Obrana Plzně stačila míč odehrát na roh, ze kterého si ale sešívaní šanci nevytvořili. 34. minuta přinesla pěknou akci Jana Bořila, který si narazil s Jakubem Hromadou, krajní obránce sešívaných následně vypálil mimo branku. V závěru poločasu měla Slavia velkou příležitost na druhý gól, Josef Hušbauer pronikl na levé straně do vápna, přihrával před branku na Stanislava Tecla, který vypálil z otočky těsně vedle tyče. Blízko k doklepnutí míče do branky měl také Michal Frydrych.

Po šesti minutách druhé půle měli sešívaní velkou příležitost ke vstřelení druhé branky. Standa Tecla nevzdal na levé straně boj o dlouhou přihrávku, míč vybojoval a předkládal míč k nohám Jana Sýkory, toho ale v pokutovém území fauloval Milan Havel a hlavní rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop. K rozehrávce penalty se postavil Miroslav Stoch, jehož střelu k levé tyči Kozáčik vytáhl.

V 56. minutě navedl míč do středu hřiště Miroslav Stoch, povedenou přihrávkou našel na levé straně Jana Bořila, jehož střílený centr sebral brankář Kozáčik. O dvě minuty už ale Slavia přidala druhou trefu! Plzeň kopala standardní situaci, kterou obrana Slavie odvrátila, míče se chopil Miroslav Stoch, který na vyslal vpřed kapitána Jaromíra Zmrhala, reprezentant našel přesnou přihrávkou Stanislava Tecla, který si pohrál s brankářem Kozáčikem a uklidil míč do sítě - 2:0!

Třetí branku mohla Slavia přidat po rohovém kopu Josefa Hušbauera, který našel přesně hlavu Michala Frydrycha, jeho hlavičku Kozáčik vyrazil. Na druhé straně se z ojedinělé šance dočkala Plzeň gólu, kterého docílil Havel, po konzultaci s videorozhodčím ale nakonec nebyl gól správně uznán. Také na druhé straně úřadoval videorozhodčí, Standa Tecl postupoval sám na brankáře, na poslední chvíli ho zastavil Limberský. Rozhodčí Franěk nejprve nařídil pokutový kop, po kontrole videa pak byla penalta odvolána.

Pěknou individuální akcí se blýskl Michal Frydrych, který si krásně obhodil obránce Plzně a z voleje vypálil, jeho bomba těsně minula branku soupeře. Hosté se v závěru snažili docílit alespoň snížení, jejich snaha však byla marná.

Sešívaní tak ve šlágru 27. kola porazili Viktorii Plzeň 2:0 a už ve středu čeká na Slavii v Mladé Boleslavi finále poháru proti Jablonci. Pojeďte podpořit sešívané!

Ohlasy trenérů

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Hromada (80. Danny) – Stoch, Hušbauer, Sýkora, Zmrhal (87. Kúdela) – Tecl (76. Škoda)

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Havel, Hubník, Řezník, Limberský (77. Kovařík) – Zeman, Hořava, Čermák (81. Chorý), Hrošovský, Kopic – Bakoš (46. Krmenčík)

Detaily utkání

Branky
16. Řezník (vlastní), 58. Tecl
Diváci
15674
Žluté karty
Frydrych, Hušbauer, Sýkora - Bakoš, Hubník, Havel, Hořava, Limberský
Rozhodčí
Franěk – Kubr, Kříž

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články