Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha"

0:1p
(0:0)
25. kolo, 28. 5. 2017, Xaverov
25. kolo, 28. 5. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
První přímou střelu zápasu si připsal útočník Tomáš Čvančara, který zakončoval ve skluzu, brankář Pecháček byl však připraven. Do další šance se dostal druhý útočník Ladislav Krobot, který si naběhl na centr Jiřího Janouška, také on ale mířil pouze do brankáře.

Soupeř hrozil hlavně po rychlých křídelních akcích, ale k přímé střele na branku Jakuba Markoviče se v prvním poločase nedostal.

V 33. minutě se dostal po rohovém kopu Tadeáše Michovského k hlavičce Ladislav Krobot, jeho tečovaný pokus mířil těsně nad branku. Do velké šance se těsně před koncem poločasu hnal Ladislav Krobot, v poslední chvíli mu však míč špatně skočil a útočník Slavie si míč ukopl do náručí brankáře.

Ve druhém poločase si Slavia vytvořila další velké brankové příležitosti. Ve 48. minutě vyslal Ladislav Krobot do samostatného úniku Tomáše Čvančaru, kterého opět vychytal brankář Pecháček. V další situaci byla Slavia blízko branky, Tomáš Čvančara přihrával před odkrytou branku na Ladislava Krobota, těsně před kopačkou útočníka sešívaných však obránce Sparty míč odkopl.

Soupeř se ve druhém poločase dostal do dvou zajímavých situací, nejprve Jakub Markovič vyboxoval míč za hranici velkého vápna, k odraženému míči se dostal hráč soupeře, svou střelu však namířil pouze do středu branky, kde byl brankář sešívaných připraven. Ve druhém případě centroval do vápna Konopásek, Jakub Markovič opět míč vyrazil, z první se snažil zakončovat Šimáček, branku ovšem přestřelil.

Rozhodnutí měl na kopačce opět Tomáš Čvančara, který po přihrávce Daniela Nováka šel sám na brankáře, ovšem opět trefil pouze brankáře.

Oba týmy tak braly ze zápasu bod, o zisku druhého bodu rozhodly pokutové kopy. Brankář Markovič byl dvakrát velmi blízko k tomu, aby míč vytáhl, bohužel se mu to nepodařilo. Jelikož v sešívaném dresu pokutový kop neproměnili Vincour a Bejbl, druhý bod za výhru po pokutových kopech získal soupeř.

Utkání hodnotil trenér týmu U17 Petr Mikolanda: „Zápas byl kvalitní z obou stran, bylo tam více agresivity, což je pro derby typické. Musím říci, že Sparta si nic velkého nevytvořila, spíš po našich hrubkách, my jsme šli čtyřikrát sami na brankáře. Proto je škoda, že jsme nevyhráli, protože ty největší šance zápasu jsme měli my. Kluci to odmakali dobře, za to jim patří velký díky. Ale to nebylo jen dnes, kluci makají naplno celé jaro, doteď neprohráli žádný zápas, jsou velice dobře nastavení,“ řekl k zápasu trenér.


0:1p

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Janoušek (28. Bárta), Vincour, Krupička, Michovský (48. Mach) - Vaněk (54. Bejbl), Škarda, Zinhasovič (76. Hrubý), Valenta (69. Novák) - Krobot, Čvančara

AC Sparta Praha

Pecháček - Štětina, Majka (58. Kotouček), Alexandr (58. Vokřínek), Konopásek, Šnajdr, Šimáček, Hezoučký, Peřina (69. Radimský), Hucek, Patrák (76. Slanina)

Detaily utkání

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články