Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha"

1:2
(0:1)
19. kolo, 4. 3. 2017, UMT Eden
19. kolo, 4. 3. 2017, UMT Eden
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>Branky:</b> 76. Vejvar - 21. K. Tvaroh, 67. Novotný
Pražské derby se hrálo od úvodu utkání ve vysokém tempu plném důrazných osobních soubojů. Slavia soupeře zatlačila, hosté se soustředili především na obranu a vyrážely do nebezpečných rychlých protiútoků. Velké nebezpečí pro hosty znamenal hlavně na pravé straně hrající Jan Vejvar. Dobrou střelu z dálky vyslal na branku Šimon Havrda, jeho zakončení však brankář vyrazil na roh.

Hosté měli velkou šanci ve 21. minutě, kdy postupovali do rychlého protiútoku a přečíslili naší obranu. Defenzivě se však ve spolupráci s brankářem Romanem Přibylem podařilo dostat míč do zámezí. Z následného autu se však dostal ke střele z hranice vápna Karel Tvaroh, jehož tečovaná střela si našla cestu do branky.

Slavia poté soupeře zmáčkla před jeho bránou a snažila se o vyrovnání, nebezpečné akce z křídelních prostorů však bohužel brankou neskončily. Do šaten se tak odcházelo za nepříznivého stavu 0:1.

I ve druhém poločase pokračovala hra v podobném duchu jako v prvním poločase, snaha o vyrovnání však končila na nepřesnostech ve finální části. Soupeř opět hrozil z rychlý protiútoků, nejprve hlavičkou trefil tyč, poté musel dobrý zákrok předvést brankář Přibyl. Druhý gól přidali hosté v 67. minutě, dlouhý výkop brankáře si našel Ondřej Novotný a zvýšil na 2:0. 

O snížení se v 76. minutě postaral Jan Vejvar, když ve skrumáži před brankářem dopravil míč do sítě. V závěru utkání se ještě po standardní situaci ocitl sám před brankářem Daniel Stropek, ovšem své zakončení poslal nad branku.

Slavia U19 tak podlehla v derby Spartě 1:2, další zápas odehraje 11. března v Hlučíně.
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Příbyl - Pek, Stropek, Vyskočil, Havrda - Bucha, Beňo (64. Macháček), A. Lauricella - Vejvar (87. Havránek), Novák (83. Kovařík), Hönig (55. Bielesz)

AC Sparta Praha

Bačkovský – Tvaroh, Plechatý, Burda, Tvaroh, Plachý (68. Majka), Mareček (C), Sedláček, Novotný (90. Šnajdr), Fortelný (80. Boula), Drchal (84. Köstl)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 76. Vejvar - 21. K. Tvaroh, 67. Novotný

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články