Juniorka prohrála v Hradci Králové 0:3 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka prohrála v Hradci Králové 0:3

3:0
(1:0)
24. kolo, 16. 4. 2017
24. kolo, 16. 4. 2017
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> Žondra, Miker, Václavek
HRADEC KRÁLOVÉ - Juniorka zajížděla ve 24. kole Juniorské ligy na hřiště Hradce Králové se snahou zlomit nepříznivou bilanci z posledních zápasů. V základní sestavě Slavie nastoupili tři testovaní hráči.
V základní sestavě nastoupili testovaní Eric Schnürer (1999), Jonas Auer (2000) a Blaž Udovčić (1998) z rakouského týmu St. Pölten.

Sešívaní byli v úvodu lepším týmem a více ohrožovali branku domácích. Poprvé zakončoval po standardní situaci Ondřej Žežulka, bohužel však mířil vedle. Zajímavou střelu vypustil ze svých kopaček Ondřej Kocourek, ale také on netrefil branku. Ve 32. minutě měl nadějnou příležitost na otevření skóre Daniel Krejdl, jeho prudká střela však mířila do středu branky a brankář domácích Dunda ji vyrazil mimo tři tyče.

Do vedení tak šli domácí. Libor Žondra si všiml vyběhnutého brankáře a obloučkem ho přehodil - 1:0 pro Hradec Králové. Druhý gól mohli domácí přidat v závěru poločasu, ovšem před prázdnou brankou Jiří Miker nakonec nezakončil.

Druhou branku tak vstřelili domácí hned v úvodu druhého poločasu. Střela Ondřeje Brokeše ještě skončila na tyči, míč se odrazil k Jiřímu Mikerovi, který prostřelil brankáře Lisu.

V 54. minutě vyslal povedenou střelu Marcel Čermák, brankář domácích ji s problémy vytáhl. Hned po svém příchodu na hřiště mohl vstřelit gól David Novák, ovšem jeho hlavičku do odkryté branky obrana zblokovala. Další nadějné zakončení si připsal Ondřej Žežulka, hlavičkoval však těsně vedle branky.

Definitivní podobu skóre stanovil Hradec Králové v 82. minutě. Petr Václavek vyslal dobrou střelu z voleje, Lukáš Lisa si sice na jeho zakončení sáhl, vyrazit mimo tři tyče ho však nedokázal. Juniorka tak prohrála na hřišti Hradce Králové 0:3.

Utkání hodnotil trenér
Pavel Řehák: „Do utkání jsme vstoupili dobře, řekl bych, že jsme byli lepším týmem. Ve 39. minutě jsme dostali z mého pohledu nešťastný gól, kdy Žondra z dálky přehodil našeho gólmana, který nebyl v bráně. U pár náznaků šancí, které jsme si vypracovali, chyběl větší důraz a odvaha jít do zakončení.

Hned po třech minutách druhé půle jsme inkasovali podruhé, po autu proletěl míč mezi třemi hráči, kteří se ho nesnažili hrát, po individuálních chybách se balon dostal až před bránu, kde jsme po nastřelení tyče a dorážce do prázdné brány inkasovali podruhé. V 60. minutě jsme prostřídali, gól na hlavě měl Novák, ale bohužel byl nedůrazný, další šanci neproměnil Zoubek. Osm minut před koncem jsme inkasovali na 3:0 a už jsme se nezmohli na zkorigování výsledku," komentoval trenér průběh zápasu.

Pavel Řehák prozradil více o testovaných hráčích: „Všichni tři testovaní hráči podali solidní výkon, pozičně se jedná o pravého beka, pravého záložníka nebo křídlo a útočníka. Nejvíc mě zaujal nejmladší z nich Auer, který je ročník 2000. Hráči s námi absolvovali dva tréninky, odehráli jeden mistrovský zápas a zatím se vrací do svého klubu. To, zda ještě nastoupí do nějakého zápasu, je otázka dalších jednání," řekl trenér juniorky.
3:0

Sestavy

FC Hradec Králové

Dunda – Václavek, Holeš, Zbudil, Brokeš (82. Kollár), Žondra (86. Petřík), Střelec, Dostál, Bláha, Chocholatý (82. Mokrejš), Miker (72. Hynek)

SK Slavia Praha

Lisa - Schnürer, Kodr, Žežulka, Mareš - Čermák, Jakab (60. Schulz), Kocourek (60. Zoubek) - Auer, Udovčić, Krejdl (60. Novák)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> Žondra, Miker, Václavek

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články