Juniorka na Karvinou nestačila | SK Slavia Praha
Více

Juniorka na Karvinou nestačila

1:2
(0:1)
23. kolo, 9. 4. 2017, Xaverov
23. kolo, 9. 4. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - MFK Karviná
Branky: <b>Branky:</b> Žežulka - Pezzotti, vl. Mareš
PRAHA/XAVEROV – O necelých 18 hodin později po zápase A týmu s Karvinou se se stejným soupeřem střetla také juniorka, tentokrát v Praze. Bohužel pro Slavii, i v tomto případě byl úspěšnější hostující tým.
Hosté se ujali vedení hned v úvodu utkání, gól to byl pro sešívané dost nešťastný. Střelu z úhlu vyrazil brankář Martin Otáhal před sebe a Vojtěch Mareš zasáhl míč tak nešťastně, že si ho uklidil do vlastní sítě.

Slavia se snažila o vyrovnání, ovšem její snaha ke gólu nevedla. Na druhé straně vytáhl proti střele Galušky výborný zákrok Martin Otáhal. V závěru poločasu ještě zakončoval Václav Prošek v těžké pozici nad branku.

Sešívaní se dočkali vyrovnání v úvodu druhého poločasu, a také toto byla branka dost kuriózní. Brankář Pasternický svým výkopem trefil svého spoluhráče a nabídl tak šanci k samostatnému úniku pro Ondřeje Žežulku, ten si na nezvyklém postu počínal jako zkušený kanonýr a lobem překonal gólmana Karviné – 1:1!

V 61. minutě se do další nadějné šance dostal opět Václav Prošek, trefil však pouze brankáře. Na druhé straně se také dvakrát vyznamenal Martin Otáhal. Zajímavou střeleckou příležitost si vypracoval také Václav Schulz, ale i v tomto případě byl úspěšný brankář soupeře.

Rozhodnutí přišlo v 85. minutě. Na centr z pravé strany si naběhl Gianpaolo Pezzotti a rozhodl o výhře Karviné 2:1. V závěru si Slavie vytvořila tlak, ovšem vyrovnat se jí nepodařilo. 
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal – Prošek, Mareš, Kodr, Schulz - Jakab (66. Vávra), Prosek - Krejdl (66. Zoubek), Kocourek (K) (83. M. Lauricella), Čermák - Žežulka

MFK Karviná

Pastornický – Novák, Strakoš, Karčmář (K), Putyera – Dendis (87. Kania), Galuška, Sas (73. Behan), Mládek (63. Macej), Duda (82. Pezzotti) – Řapek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> Žežulka - Pezzotti, vl. Mareš

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články