U19: Pátá výhra v řadě díky vítězství nad Opavou | SK Slavia Praha
Více

U19: Pátá výhra v řadě díky vítězství nad Opavou

2:0
(2:0)
11. kolo, 22. 10. 2016, Xaverov
11. kolo, 22. 10. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - Slezský FC Opava
Branky: <b>Branky:</b> 4. Stropek, 39. Bucha
PRAHA/XAVEROV - Stejně jako A tým, také starší dorostenci aktuálně drží povedenou vítěznou sérii. V případě výhry nad Opavou to mohla pro tým U19 být pátá výhra v řadě. To se dorostencům Slavie také povedlo, porazili Opavu 2:0 a jsou na třetím místě dorostenecké ligy.
Slavia vstoupila do utkání výborně a již ve čtvrté minutě šla do vedení. Rohový kop rozehrál Vojtěch Mareš a svým centrem našel přesně Daniela Stropka, který otevřel skóre. Už o minutu později mohla Slavia vést o dvě branky, ale Jana Vejvara ve velké šanci vychytal brankář hostů.

Ve 14. minutě vypracoval Daniel Krejdl velkou šanci pro Marca Lauricellu, ten své zakončení z těsně blízkosti branky poslal nad. Velkou příležitost měl opět útočník Marco Lauricella, který se dostal za obranu Opavy, udělal kličku brankáři, následně se však dostal do velkého úhlu, snažil se tak nahrávat před branku, jeho přihrávka bohužel nebyla přesná.

Druhý gól přidala Slavia ještě před koncem druhého poločasu, Jan Vejvar vyvezl míč z vlastní poloviny až do vápna soupeře, posunul ho na Václava Pardubského, ten svým přízemním centrem našel
Pavla Buchu, který se nemýlil – 2:0!

V druhém poločase se hra poněkud vyrovnala, hosté z Opavy se však do ohrožení branky Romana Přibyla nedostávali. Na druhé straně zahrozil svým pokusem Šimon Havrda, ovšem zakončoval těsně vedle branky.

Slavia U19 už své vedení udržela, připsala si pátou výhrou v řadě a postoupila na třetí místo nejvyšší dorostenecké soutěže.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec:
„V průběhu celého utkání jsme byli aktivnějším týmem a vytvářeli jsme si gólové šance. Ve 3. minutě po rohu Mareše trefil míč Stropek - 1:0. Pak jsme mohli po šancích Vejvara, Marca Lauricelly, Buchy a Krejdla zvýšit naše vedení. Ve 40. minutě po akci Vejvara, který pronikl od poloviny hřiště do pokutového území a přihrávce Pardubského umístil Bucha míč do branky - 2:0. Soupeře jsme nepustili do vážnější šance. Pochvalu zaslouží celý tým za herní výkon a vyváženou hru.“
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl – Stropek, Vyskočil, Mareš, Pardubský (70. Beňo) – Bucha, A. Lauricella (70. Telnar), Havrda (82. Novák) – Vejvar, M. Lauricella (60. Pek), Krejdl

Slezský FC Opava

Mosler – Hájek, Fusek (60. Barteska), Dybal, Vrána, Socha, Keller, Rychlý (C), Musila (82. Hartmann), Kolísek (85. Štefka), Hurta

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 4. Stropek, 39. Bucha

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články