Týmu U19 se pražské derby vůbec nevydařilo | SK Slavia Praha
Více

Týmu U19 se pražské derby vůbec nevydařilo

5:0
(3:0)
6. kolo, 21. 9. 2016, Strahov
6. kolo, 21. 9. 2016, Strahov
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 37. Novotný, 40. Sedláček, 43. Novotný, 69. Karel Tvaroh, 71. Mustedanagić
PRAHA/STRAHOV - Pražské derby se Spartou čekalo v odloženém druhém kole tým U19, které se mu však nepovedlo. O výsledku utkání rozhodla smolná šestiminutovka v závěru prvního poločasu.
Úvod první půle příliš pohledný fotbal nenabídl a oba celky se jen sporadicky dostávaly před branku soupeře. Postupně se oba týmy dostaly do hry a přišly také nebezpečné situace. Slavia zahrozila při průniku Jana Vejvara, který však v poslední chvíli nestihl zakončit, nebezpečná střela také přišla z kopačky Marcela Čermáka. Domácí hrozili hlavně ze standardní situací.

Poté přišla šestiminutovka, která rozhodla o celém utkání. Ve 37. minutě nejprve propadl dlouhý míč k Novotnému, který poslal domácí do vedení. V 40. minutě přidali domácí druhý gól, když se trefil Sedláček. Třetí zásah přišel v 43. minutě, kdy se po faulu dostal se štěstím k míči Novotný, který vstřelil třetí gól.

Slavia vstoupila do druhého poločasu aktivněji a snažila se snížit, ovšem její snaha ke gólu nevedla. Domácí naopak hrozili z brejků a během dvou minut vstřelili dvě branky. Nejprve v 69. minutě dorazil střelu do sítě Tvaroh a v 71. minutě pak po rychlém útoku přidal pátý gól Mustedanagič.

Slavia tak derby nezvládla a prohrála 0:5. Další zápas odehraje tým U19 už v sobotu od 13:00 na Xaverově proti Slovácku.
5:0

Sestavy

AC Sparta Praha

Kotek – Mustedanagič, Burda, Plechatý, Dudl, Plachý (75. Boula), Mareček (81. P. Tvaroh), Havelka, Sedláček (75. Čajkovský), Novotný (74. Frýdek), Fortelný (68. K. Tvaroh)

SK Slavia Praha

Přibyl - Stropek, Vyskočil, Žežulka, Pardubský - Vejvar, Bucha, Beňo, Čermák (61. Havrda) - M. Lauricella (79. Mareš), Krejdl

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 37. Novotný, 40. Sedláček, 43. Novotný, 69. Karel Tvaroh, 71. Mustedanagić

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články