Z Liberce vezeme bod, třikrát sešívané zastavila tyčka | SK Slavia Praha
Více

Z Liberce vezeme bod, třikrát sešívané zastavila tyčka

1:1
(1:1)
21. kolo, 18. 3. 2017
21. kolo, 18. 3. 2017
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 40. Ekpai - 15. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> 59. Obročník, 73. Potočný – 60. Bořil, 75. Zmrhal, 89. Sýkora<br> <b>ČK:</b> 90. Bosančič (LIB) <b>Rozhodčí</b> Ardeleánu - Wilczek, Vlasjuk
LIBEREC/U NISY - Sešívaní v Liberci rychle vedli a tlačili domácí Slovan, hned třikrát jejich střelu zastavila branková konstrukce. Domácí ale využili jediné slabší pasáže sešívaných a dokázali z jedné z mála šancí srovnat. Slavia tak poprvé na jaře ztratila dva body, když si z Liberce veze remízu 1:1.
Do první šance se Slavia, kterou přijely podpořit více než dvě tisícovky fanoušků, dostala už ve 3. minutě. Flo vhodil do vápna dlouhý aut a balon proskočil až k osamocenému Lüftnerovi, možná i jeho samotného ale nenadálá šance překvapilo a míč tak poslal jen do rukavic gólmana Dúbravky.

Hned za další dvě minuty se míč z levé strany od Hušbauera dostal na zadní tyč k Delimu, jeho střelu levačkou ale zastavila tyč liberecké brány.

Už v 16. minutě ale sešívaní mohl slavit. K míči se na pravé straně dostal Antonín Barák, poslal centr do vápna na osamoceného Jaromíra Zmrhala a slávistický záložník už měl dost času poslat balon hlavou do protipohybu gólmana Dúbravky. 1:0.

Po 25 minutách hry doběhl Flo na levé straně míč u brankové čáry a poslal ho zpátky na velké vápno. Tam nabíhal Sýkora, který se do balonu opřel levačkou, střela mu ale nesedla ideálně a brankář Dúbravka míč dokázal zkrotit.

Jen o chvíli později rozehrával Josef Hušbauer přímý kop z levé strany a padající balon z jeho kopačky skončil na spojnici břevna a tyče.

Liberečtí se k první vážnější situaci dostali až deset minut před pauzou. To Pavlenka vyboxoval centr z levé strany, míč se dostal na kopačky Ondřeje Karafiáta a ten ho z první vracel na branku, Pavlenku ale zaskočil Bořil a střelu mířící k levé tyči vyhlavičkoval. O chvíli později rozehrávali domácí nebezpečný přímý kop, Breiteho střela ale zamířila daleko vedle slávistické branky.

Slabší chvilku Slavie v závěru poločasu pak dokázali domácí dokonale využít. Po několika náznacích šancí se k centru z levé strany dostal po ostrém souboji Potočný, do míče se na velkém vápně opřel Ekpai a poslal ho přesně k pravé tyči.

Hned v úvodu druhé půle měli po Barákově centru možnost Sýkora s Hušbauerem, na zadní tyči se ale nedohodli a ani jeden z nich se nakonec ke střele z nadějné pozice nedostal.

Slavia v druhé půli tlačila, o to víc, když v jejím průběhu poslal kouč Šilhavý na hřiště ke Škodovi Tecla i Mešanoviče. V 70. minutě se d balonu nádherně opřel z dobrých třiceti metrů Josef Hušbauer, už potřetí v zápase ale domácí Slovan zachránila branková konstrukce.

V 79. minutě pak štěstí zkoušel opět Hušbauer, jeho pokus z 20 metrů tentokrát ale skvěle vyrazil Dúbravka. Za další dvě minuty poslal nádhernou ránu na Dúbravku Bořil, i tentokrát ale liberecký gólman stačil vyrazit míč na roh.

Dvě minuty před koncem se k míči po nejistém zákroku gólmana Dúbravky dostal Sýkora a pokusil se vyběhnutého gólmana přehodit, balonu ale nedal dostatečnou razanci. Už o minutu později přišel pro Sýkoru možná ještě smutnější okamžik, když po jednom ze soubojů uviděl žlutou kartu, kvůli které přijde o derby proti Spartě.

Liberec se nakonec – i přes Bosančičovu červenou kartu v samotném závěru – ubránil a Slavia tak ztratila první jarní body. V Liberci remizovala 1:1.
1:1

Sestavy

FC Slovan Liberec

Dúbravka – Karafiát, Kúdela, Latka (16. Breite), Kerbr – Obročník (65. Bosančič), Graiciar (68. Voltr), Ševčík, Ekpai – Potočný – Baroš (C)

SK Slavia Praha

Pavlenka – Bořil, Lüftner, Deli, Flo (56. Tecl) – Sýkora, Hušbauer (89. Ščuk), Barák (68. Mešanovič), Ngadeu, Zmrhal – Škoda (C)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 40. Ekpai - 15. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> 59. Obročník, 73. Potočný – 60. Bořil, 75. Zmrhal, 89. Sýkora<br> <b>ČK:</b> 90. Bosančič (LIB) <b>Rozhodčí</b> Ardeleánu - Wilczek, Vlasjuk
Diváci
8880

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články