Report ze zápasu Bohemians 1905 vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu Bohemians 1905 vs. SK Slavia Praha"

0:2
(0:1)
22. kolo, 8. 5. 2015
22. kolo, 8. 5. 2015
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: Branky: 16. Krejdl, 73. Lauricella
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Středeční mistrovský zápas byl zápasem derby s vršovickou Bohemkou a byl to zápas, který nás hodně bolel. Soupeř přerušoval naše akce často jen za pomoci nedovolených zákroků a faulů v zápase bylo opravdu dost. Přesto jsme v prvním poločase byli lepším týmem a působili jednoznačně fotbalověji. Odměnou nám byla v 16. minutě úvodní branka zápasu po nacvičeném signálu z rohu, kdy celou situaci dohrál ve vápně soupeře útočník Krejdl. Byli jsme týmem, který se dál snažil hru tvořit, ale kvůli množství faulů ze strany soupeře jsme se tolik nedostali k naší rychlé kombinační hře.

Do druhého poločasu jsme tentokrát nastoupili s taktikou především pozorné obrany a neotvírat moc prostor pro ofenzivní akce soupeře především před naším pokutovým územím. Chtěli jsme zůstat dál trpěliví a čekat na šanci rozhodnout zápas. Jenomže na můj vkus jsme byli až moc pasivní a Bohemka nás ve druhém poločase přehrávala a dostala se i do několika šancí, ve kterých nás podržel brankář Přibyl. Přesto jsme v 73. minutě sehráli skvělou ofenzivní akci po ose Diviš–Krejdl a hlavou zakončující záložník Lauricella, který tak definitivně poslal 3 body do Edenu.

Jsme uprostřed anglického týdne, protože nás v neděli čeká tým Pardubic, a já jsem rád, že kluci zvládli vršovické derby vítězně a k tomu jim gratuluji. Chtěl bych také moc poděkovat trenérovi Bohemky „Sekimu“, že nám vyšel vstříc s přeložením zápasu a umožnil nám kvůli nominaci hráčů na EURO U 17 hrát v silnější sestavě a za to si ho moc vážím!
0:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl, Pek, Stropek, Vyskočil, Souček, Král, Stehno (72. Diviš), Lauricella, Kovařík (63. Semrád), Novák (54. Vejvar), Krejdl

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 16. Krejdl, 73. Lauricella

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články