Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha"

6:1
(2:1)
13. kolo, 25. 10. 2014
13. kolo, 25. 10. 2014
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Komentář trenéra Ondřeje Jury: Do očekávaného derby jsme nastupovali na Strahově oslabeni o některé hráče, přesto s odhodláním Spartu porazit. Bohužel nás v zápase srazily obrovské individuální chyby, kdy se hráči nedokázali srovnat s povrchem hřiště a čtyřikrát jsme inkasovali po uklouznutí posledního hráče, který byl v držení míče.
První minuty utkání byly velmi nervózní a bojovalo se především na středu hřiště. Poté přišla první individuální chyba, Sparta ihned trestala a převzala kontrolu nad hrou. Kluci se začali prosazovat až v druhé části poločasu především ve středu hřiště, čímž se obraz hry se hned změnil a po krásné akci Zeronika s Dankem jsme zápas vyrovnali. Za pár minut jsme znovu trestuhodně chybovali, soupeř byl opět nekompromisní a do šaten jsme šli s jednobrankovým mankem.
Druhý poločas jsme začali velkým náporem, kluci výborně napadali a hráli na hranici svých možností. Zlomový okamžik přišel ve 45. minutě. Vít nastřelil z přímého kopu tyč, a když se Sparta dostala k našemu vápnu, přišlo další podklouznutí a branka na 3:1. Zanedlouho spálil vyloženou šanci Zeronik a od té chvíle už byl na hřišti pouze jediný tým. Sparta přidala ještě tři branky a zápas zaslouženě vyhrála. Přestože výsledek vypadá jednoznačně, dovolím si konstatovat, že do 50. minuty jsme sehráli vyrovnané utkání. Na dno nás opět poslaly obrovské individuální chyby a mizerná efektivita v zakončení. Přesto i vzhledem k vysoké prohře můžeme hledat určitá pozitiva v našem výkonu a v úterý na Dukle se pokusíme napravit reputaci.
6:1

Detaily utkání

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články