Report ze zápasu FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha"

0:1
(0:0)
13. kolo, 9. 11. 2014
13. kolo, 9. 11. 2014
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
Branky: Branka: 51 Vyskočil
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Na nedělní poslední mistrovský zápas v Hradci Králové jsme se i přes reprezentační povinnosti pěti hráčů připravili výborně. Věděli jsme, že tento zápas na půdě vedoucího Hradce bude velký boj a jen obrovské úsilí všech hráčů bude znamenat úspěch. Soupeře jsme měli dobře odpozorovaného a kluci skvěle dodrželi taktické pokyny po celý zápas. Během prvního poločasu se hrál velmi vyrovnaný fotbal, ve kterém jsme si postupně dokázali vytvořit tři velké šance, které jsme bohužel neproměnili. V koncovce postupně selhali Bucha, Krejdl a největší šanci měl Novák, který trefil hlavou tyč. Vzápětí Sodoma z dorážky orazítkoval bohužel jen břevno hradecké branky. Hradec měl velmi rychlý přechod dopředu, ale nebezpečné situace soupeře vyřešil často především svými obětavými zákroky stoper Vyskočil či brankář Přibyl. První poločas tak skončil bez branek.

Do druhého poločasu jsme po určité domluvě v poločasové přestávce vstoupili daleko aktivněji, začali více kombinovat a kontrolovat hru. Vyvrcholením našeho povedeného nástupu do druhého poločasu byl v 51. minutě výborně rozehraný rohový kop Buchou, na který si skvěle naběhl stoper Vyskočil a nechytatelnou hlavou poslal Slavii do vedení. Tato vedoucí branka nás uklidnila a byli jsme lepším týmem. Přestože musím ocenit obrovskou snahu domácího Hradce o vyrovnání, naše defenzíva s brankářem Tomanem tentokrát branku nedostala.

Kluci dnes porazili nejlépe organizovaný tým v soutěži, hráči Hradce byli na zápas velmi dobře připraveni a vítězství nás stálo spoustu psychických i fyzických sil. Přesto jsem rád, že kluci splnili taktický plán do puntíku a na závěr podzimu jsme dokázali vedoucí Hradec porazit.

Tímto vítězstvím jsme se posledním podzimním zápasem přiblížili vedoucímu Hradci na 2 body a přezimujeme na 2. místě tabulky s 29 body o 1 bod před Spartou Praha.

Klukům bych chtěl za celý realizační tým poblahopřát k dnešnímu výkonu a moc si vážíme jako trenéři toho, že kluci uspěli v podzimních zápasech především se silnými soupeři. Protože právě v těchto zápasech se pozná pravá síla týmu!
0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl (41. Toman), Pek, Žežulka, Vyskočil, Pardubský, Král, Bucha, Lauricella, Krejdl (79. Kaník), Novák, Sodoma (61. Souček)

Detaily utkání

Statistiky
Branka: 51 Vyskočil

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články