Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha"

1:2p
(1:0)
10. kolo, 19. 10. 2014
10. kolo, 19. 10. 2014
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: Branka: Novák Penaltové kopy: 0:3 Proměněné penalty: Král, Žežulka, Novák
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní derby na Spartě jsme nezačali vůbec dobře. Sparta byla aktivnější, její hráči se lépe pohybovali a pressingem nás dostali pod tlak. Domácí se tak zaslouženě dostali již v 8. minutě po našem zaváhání při centru do vápna do vedení. Chvilku nám ještě trvalo, než jsme správně zareagovali, ale postupně jsme hru vyrovnali a v závěrečných patnácti minutách prvního poločasu jsme hru naopak kontrolovali my. Bohužel jsme vyrovnávací branku nevstřelili.

Do druhého poločasu jsme však vstoupili skvěle, když se po šťastné přihrávce od Krejdla dostal do šance útočník Novák, který zachoval dostatečný klid a chladnokrevně vyrovnal. Celý druhý poločas byl na hřišti jen jeden tým, a to hostující tým Slavie. Byli jsme výrazně kombinačně silnější a kreativnější celý druhý poločas. Vytvářeli jsme si neustále možnosti v pokutovém území soupeře ke vstřelení rozhodující branky, ale bohužel zejména dvě jasné šance Krejdla či Nováka ke vstřelení vítězné branky nevedly.

O vítězi pražského derby rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých jsme jednoznačně znovu dominovali. Své pokutové kopy postupně proměnili Král, Žežulka a tu rozhodující znovu Novák. Brankář Roman Přibyl byl v brance famózní a Sparťany při penaltách vychytal. Na penalty jsme zvítězili 3:0 a celkově tedy 2:1.

Mrzí mě velmi špatný vstup do zápasu, nicméně reakce hráčů na obdrženou branku byla skvělá a svědčí to o velké mentální síle týmu. Kluci dokázali, že jsou správnou partou, skvělým týmem, který v krizových situacích táhne za jeden provaz, a Spartu nakonec jednoznačně přehráli a přestříleli. Může nás trochu mrzet, že jsme nevyhráli vzhledem k vývoji zápasu v normální hrací době, nicméně nakonec nás vítězný zápas a skvělý týmový duch jako trenéry nejvíce těší a na kluky jsme moc pyšní. Kluci, moc vám za předvedenou hru děkujeme a derby je NAŠE!
1:2p

Sestavy

SK Slavia Praha

Toman (41. Přibyl), Pek, Vyskočil, Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Lauricella, Krejdl, Novák, Souček (41. Kovařík)

Detaily utkání

Statistiky
Branka: Novák Penaltové kopy: 0:3 Proměněné penalty: Král, Žežulka, Novák

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články