Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK VIAGEM Příbram | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK VIAGEM Příbram"

1:2p
1. kolo, 17. 8. 2014
1. kolo, 17. 8. 2014
SK Slavia Praha - FK VIAGEM Příbram
Branky: Slavia U17 – 1. FK Příbram 1:1 (4:5 pen.) Branka Slavie: 6. Kovařík
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní odpoledne nás čekalo na Xaverově 1 mistrovské utkání s týmem Příbrami, který jsme dokázali minulý týden v rámci turnaje MVM porazit 7:1, a dalo se čekat, že přijede daleko lépe motivačně připravený tým s cílem nám tuto porážku vrátit. Hosté se zásluhou Rataje dostali již ve 4. minutě do vedení a opakovala se stejná situace z minulého týdne, kdy jsme také prohrávali. Kluci znovu zareagovali výborně a hned o dvě minuty později zacentroval po výborné individuální akci útočník Novák a další útočník Kovář šťastnou střelou srovnal na 1:1. Kluci si zřejmě mysleli, že obrat v zápase přijde sám, protože jsme vůbec nehráli náš fotbal, kterým jsme se prezentovali po celou letní přípravu. Byl to zápas plný osobních soubojů, ale postrádal fotbalovou kvalitu, kterou jsem zejména od našich hráčů očekával. Řada hráčů zůstala svými individuálními výkony daleko za hranicemi svých možností, a proto byl náš týmový výkon zcela logicky málo kvalitní.

Mrzí mě, že když už jsme si dobré střelecké příležitosti vypracovali, tak jsme v koncovce byli velmi lehkovážní a nedůrazní. Zejména šance Krále, Žežulky či Nováka se dali vyřešit určitě lépe. Zápas skončil remízou 1:1 a na závěr hráči zahrávali pokutové kopy, ve kterých byla úspěšnější Příbram a připsala si tak za penalty bod. Dnes nám vázla součinnost mezi jednotlivými řadami a hráli jsme málo kombinačně, proto doufám, že druhé mistrovské utkání v Liberci odehrajeme daleko lépe. Hráči si musí uvědomit, že fotbal je hodně o hlavě a že jen maximální koncentrace bez podcenění soupeře je úspěšnou cestou. Příbrami gratuluji ke zlepšenému výkonu oproti minulému týdnu a bodový úspěch si hosté zcela zasloužili.
1:2p

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl (57. Levíček), Pek(63. Kaník), Vyskočil, Stropek, Pardubský, Král, Souček (63. Lauricella), Žežulka (57. Diviš), Kovařík(41. Havrda), Krejdl, Novák

Detaily utkání

Statistiky
Slavia U17 – 1. FK Příbram 1:1 (4:5 pen.) Branka Slavie: 6. Kovařík

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články