Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové"

3:1
(1:1)
15. kolo, 18. 10. 2014
15. kolo, 18. 10. 2014
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Branky: Branky: 41. Valenta, 55. Veselý, 74. Pecháček – 45. soupeř
Komentář trenéra Martina Poustky: V dalším utkání přivítala slávistická U19 soupeře z Hradce Králové. Pohled na tabulku možná vedl k tomu, že to bude pro slávistické mladíky jednoduché utkání, hradečtí totiž v rozehranné soutěži dosud na hříštích svých soupeřů nezískali ani bod. Opak byl však pravdou. Naše devatenáctka nastoupila bez řady hráčů, ať už z důvodu zranění nebo nemoci, a tým tak museli doplnit hráči z U18, na což se ovšem nemůžeme vymlouvat.

V průběhu prvního poločasu tahali sešívaní za kratší konec a s velmi dobře hrajícím Hradcem měli veliké problémy. I přesto šli naši kluci ve 41. minutě do vedení po výborně sehraném rychlém protiútoku a parádní koncovce Tomáše Valenty. Do poločasu však hosté srovnali krok díky naprosto zbytečnému pokutovému kopu, ten sice ještě Martin Otáhal vyrazil, na následnou dorážku byl ale bezmocný.

Do druhého poločasu jako by nastoupilo za Slavii úplně jiné mužstvo, které se snažilo praktikovat kombinační fotbal, na jaký jsou slávističtí fanoušci zvyklí. Hráči se chovali aktivněji, snažili se plnit taktické pokyny, disciplinovaně pracovali v obranné fázi, kvalitně řešili tu útočnou a začali přicházet gólové příležitosti a góly samotné. Nejprve v 55. minutě po pěkné kombinaci na pravé straně prostřelil brankáře Hradce Lukáš Veselý a později v 74. minutě po podobné kombinaci zleva zakončoval Michal Pecháček.

Tento souboj mi připomněl naše utkání v Jihlavě. Slavia hrála fotbal a Jihlava dávala góly, tentokrát to bylo v obráceném gardu. Hradečtí hráli opravdu sympaticky a kvalitně především v ofenzívě, kterou podpořili velmi povedenými individuálními výkony. Po první půli jsme klidně mohli prohrávat 2:4 a druhá půle by pro nás pak s dobře hrajícím soupeřem byla hodně složitá. Jen dobře chytající Martin Otáhal a štěstí, které při nás ten den stálo, nám pomohlo se do utkání vrátit. První poločas byl z naší strany naprosto katastrofální a nefungovalo prakticky nic. Druhý poločas byl absolutně o něčem jiném a kluci ukázali, že fotbal hrát umí. Fotbal se ale musí hrát po celou dobu a naši kluci si musí neustále uvědomovat, jaký dres nosí na prsou a že v návaznosti na tento závazek nejde nikdy v ničem polevovat, podceňovat kohokoliv. Musí se držet taktických pokynů i herní disciplíny a bojovat s nadšením a v plném nasazení až do konce svých sil.
3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Otáhal, Žárský, Routek, Broukal, Pelyak, Veselý (72. Čermák), Kocourek (85. Schulz), Pecháček, Valenta, Písačka (46. Čapek), Batka

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 41. Valenta, 55. Veselý, 74. Pecháček – 45. soupeř

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články