Vršovice jsou naše! Tři trefy, vlastňák a skvělý Provod | SK Slavia Praha
Více

Vršovice jsou naše! Tři trefy, vlastňák a skvělý Provod

0:4
(0:3)
10. kolo, 29. 9. 2024, Ďolíček
10. kolo, 29. 9. 2024, Ďolíček
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Slávisti v 10. kole Chance Ligy porazili v Ďolíčku Bohemians 4:0. Už v prvním poločase se prosadili Malick Diouf a Tomáš Chorý, třetí branku si dezorientovaní domácí vstřelili sami. Po pauze mířil přesně Christos Zafeiris, Lukáš Provod zapsal dvě asistence. Díky výhře sešívaní navýšili svůj náskok na čele tabulky na tři body.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského udrželi v domácí soutěži osmé čisté konto z devíti zápasů a překonali rekordní bilanci Liberce ze sezony 2006/2007.

Jak to v neděli večer v Ďolíčku vypadalo?

Základní jedenáctka doznala oproti evropské výhře nad Ludogorcem Razgrad dvou změn. Místo Conrada Wallema nastoupil David Douděra, poprvé od svého příchodu se od první minuty představil Ondřej Lingr.

Hlavička Jana Bořila v 9. minutě mezi tři tyče nemířila, po následném rohovém kopu Frühwald musel do vzduchu, nadvakrát balon zkrotit dokázal. Kroucená střela z levačky Christose Zafeirise prolétla kolem levé tyče. Stoprocentní šanci nevyužil Lingr, hlavičkoval z blízkosti nad břevno

Z velkého tlaku slávisti vytěžili vedoucí branku po čtvrthodině hry, nekompromisně k zadní tyči se halfvolejem popáté v ligové sezoně prosadil Malick Diouf, nejlepší střelec sešívaných - 0:1.

O necelé dvě minuty později navýšil patičkou vedení Tomáš Chorý, do sítě uklidil skvostnou nabídku od Lukáše Provoda - 0:2. Reprezentační útočník zapsal svou třetí ligovou trefu v sešívaném dresu. Ve 34. minutě byl rozdíl mezi oběma týmy tříbrankový, Lingrův střílený centr si do vlastní sítě po dvou odrazech srazil Petrák – 0:3. Ještě vylepšit snový první poločas mohl Chorý, zakončení levačkou nezvládl a přestřelil.

Reprezentační útočník aktivně začal i druhou půli, položil se do centru Bořila, zakončení přeletělo břevno. V 50. minutě dostal míč do sítě Christos Zafeiris, palebnou pozici mu připravil Provod, hlavní sudí Všetečka nejprve branku neuznal, po intervenci od VAR a následném přezkoumání svůj názor změnil – 0:4. V 58. minutě předvedl zdařilý zákrok Frühwald, lapil hlavičku Chorého.

V 67. minutě sáhl trenérský tým k trojitému střídání, odpracováno měli Provod, Douděra a Zafeiris, na plac zamířili Matěj Jurásek, Filip Prebsl a Ondřej Zmrzlý. Záhy Mojmír Chytil nahradil Chorého a Štěpán Chaloupek Holeše.

Další gól už v zápase nepadl, ve velké šanci Diouf proti slovenskému gólmanu Bohemians neuspěl.

Slávisti ovládli vršovické derby jasně 4:0, ligovou bilanci proti Bohemians vylepšili na devět výher a jednu remízu v posledních deseti vzájemných střetnutích. Další zápas je čeká ve čtvrtek v rámci Evropské ligy doma proti Ajaxu, v neděli pak Eden uvidí 312. derby.

0:4

Sestavy

Bohemians 1905

Frühwald – Petrák, Vondra, Hybš (83. Shejbal) – Křapka, Hůlka, Smrž (59. Ristovski), Kovařík – Čermák (73. Hrubý) – Matoušek (46. Drchal), Hilál (46. Zeman)

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Zima, Bořil – Douděra (67. Zmrzlý), Zafeiris (67. Jurásek), Oscar, Diouf – Provod (67. Prebsl), Lingr, Chorý (75. Chytil)

Detaily utkání

Branky
- 14. Diouf, 17. Chorý, 34. Petrák (vl.), 50. Zafeiris
Diváci
5531
Žluté karty
Vondra, Hybš
Rozhodčí
Všetečka – Mokrusch, Hrabovský

Aktuálně

O fazoně Dioufa, týmovém duchu i neporazitelnosti

29. 9. 2024
Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Bohemians (4:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o celkovém výkonu, budoucnosti Malicka DIoufa i radosti ze hry.

Daří se. Obránci hrají skvěle a chci pochválit Zimiče

29. 9. 2024
Vítězství 4:0 nad Bohemians dorazil s novináři rozebrat Lukáš Provod, autor dvou asistencí. Reprezentační záložník hovořil o fazoně Malicka Dioufa i o neprostupné obraně, která vytvořila historický rekord, v devíti duelech soupeře osmkrát vynulovala.

Šlapeme, ale s pokorou. Patička? Šel jsem na dorážku

29. 9. 2024
Tomáš Chorý byl u výhry 4:0 nad Bohemians 1905, když efektně vstřelil svůj první gól ve vršovickém derby. Po zápase hovořil o chladné hlavě, maximální koncentraci, formě týmu i receptech na soupeře příštího týdne.

Další články