U16 porazila ve finále Memoriálu Vlastislava Marečka Spartu | SK Slavia Praha
Více

U16 porazila ve finále Memoriálu Vlastislava Marečka Spartu

3:1
(2:1)
Finále, 27. 4. 2023, Na Stínadlech
Finále, 27. 4. 2023, Na Stínadlech
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Slávisté z kategorie U16 ve finále Memoriálu Vlastislava Marečka porazili Spartu 3:1 a stali se tak vítězi celého turnaje. Ve finále se prosadil dvěma brankami Jakub Šmiga a jednu trefu přidal Josef Kolařík.

Finálové utkání hrané na hlavním teplickém stadionu Na Stínadlech začali lépe slávisté. Sešívaní od úvodního hvizdu určovali tempo hry a velmi brzy se dostali do dvoubrankového vedení. V 10. minutě měl hodně prostoru uvnitř vápna Josef Kolářík, jehož tvrdá rána na přední tyč skončila v bráně. Hned o osm minut později pak přízemní střelou z levé strany navýšil vedení sešívaných Jakub Šmiga.

Sparta postupně hru opticky vyrovnala a po půl hodině hry snížil na rozdíl jediné branky Filip Kaczmarek, který po pasu za obranu uspěl tváří v tvář gólmanovi Obdržálkovi.

Jakékoliv plány Sparty na zvrat v zápase vzaly za své hned v úvodu druhé půle. V 50. minutě se totiž dostal ve vápně k balonu Jakub Šmiga, který svým druhým gólem v zápase zvýšil na 3:1. Slavia byla lepší i v dalším průběhu utkání a bez větších problémů dokráčela k zaslouženému vítězství.

„Bylo to pro nás krásné finále. Hrálo se na hlavním stadionu v Teplicích, což utkání dodalo přidanou hodnotu, a výsledek nás samozřejmě nesmírně těší. Soupeř se snad neurazí, ale troufám si tvrdit, že jsme vyhráli zaslouženě. V poli jsme byli fotbalovější, měli jsme více ze hry, na míči kvalitnější, vytvořili jsme si mnohem více příležitostí a proto vyhráli,“ hodnotil finálové utkání hlavní trenér Jaroslav Machač.

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Obdržálek - Korenc, Beran, Kočvara, Kolísek (59. Palivec) - Kolářík (82. Jelínek), Naskos (72. Kumpan), Čížek (59. Filippov), Šmiga (72. Antič) - Belžík, Kotrba (46. Slončík)

AC Sparta Praha

Stehlík - Havrlík, Poturnay, Krpálek, Havelka (59. Zajíček) - Vodolán (77. Duška), Hrubý (77. Mikuš), Port (46. Váňa), Kaczmarek - Kareš (46. Pančev), Pavlo (59. Hrodek)

Detaily utkání

Branky
18. a 50. Šmiga, 10. Kolářík - 29. Kaczmarek
Žluté karty
Naskos, Antič
Rozhodčí
Volek - Černoevič, Hádek

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články