U16 postupuje do finále Memoriálu Vlastislava Marečka | SK Slavia Praha
Více

U16 postupuje do finále Memoriálu Vlastislava Marečka

1:5
(0:1)
Semifinále, 26. 4. 2023, Doubí
Semifinále, 26. 4. 2023, Doubí
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Slávisté z kategorie U16 postupují v Memoriálu Vlastislava Marečka do finále. V semifinále porazili Viktorii Plzeň jednoznačně 5:1 a ve čtvrtek 27. dubna vyzvou Na Stínadlech Spartu.

Semifinálové utkání začalo ve velmi velkém tempu. Hned v úvodních minutách si oba týmy vytvořily velké šance a brankáři se na obou stranách měli co ohánět. Skóre zápasu se ale v úvodním dějství změnilo pouze jednou. Ve 39. minutě si na pas za obranu počkal David Antič a svůj samostatný únik na brankáře zakončil přesnou ranou k tyči - 1:0.

Druhý poločas byl také dlouhou dobu opticky hodně vyrovnaný, v závěrečné půlhodině ale přišla gólová smršť, během které hráli prim především sešívaní. V 67. minutě vnikl do otevřené obrany Matěj Kotrba a sám před brankářem nezaváhal. Západočeši sice prakticky hned po rozehrávce snížili Filipem Rutou, avšak sešívaní odpověděli naprosto stejným způsobem a hned v 70. minutě to bylo 3:1, když se svým druhým gólem prosadil Matěj Kotrba.

Plzeňští začali hrát vabank. To ale více vyhovovalo produktivním fotbalistům Slavie, kteří přidali další branky. V 85. minutě zvýšil již na 4:1 Kryštof Čížek a o dvě minuty později dokonal hattrick Matěj Kotrba. Slavisté vyhráli jednoznačně 5:1 a ve čtvrtek ve finálovém zápase vyzvou stejně jako v loňském roce pražskou Spartu.

„Semifinále s Plzní bylo velice náročné, a to po všech směrech. Kondičně si oba týmy sáhly na dno. Hrálo se na velkém hřišti, těžkém terénu a intenzita hry byla na vysoké úrovni. Oba týmy chtěly hrát, přehrát toho druhé. Akce střídala akci, hrálo se nahoru dolu. Divák musel být nadšený. Výsledek vypadá možná jednoznačně, ale průběh utkání tomu vůbec neodpovídal. Plzeň hrála skvěle, byla na nás velice dobře nachystaná. První poločas byl naprosto vyrovnaný a při jiné konstelaci mohl výsledkově skončit klidně obráceně. Troufám si tvrdit, že druhý poločas byl v naší režii a od šedesáté minuty jsme naprosto dominovali, vytvářeli si šance a byli efektivní,“ hodnotil semifinálový duel s Plzní hlavní trenére Jaroslav Machač.

1:5

Sestavy

SK Slavia Praha

Dostalík - Jelínek, Beran, Kočvara, Palivec - Slončík, Filipov, Naskos - Kolářík, Antič, Kumpan (Obdržálek, Kolísek, Korenc, Belžík, Čížek, Kotrba, Šmiga)

Detaily utkání

Branky
3x Kotrba, Antič, Čížek

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články