Vládkyně Prahy! Slávistky urvaly tři body na Letné | SK Slavia Praha
Více

Vládkyně Prahy! Slávistky urvaly tři body na Letné

0:1
(0:0)
2. kolo, 23. 4. 2023, Epet Arena
2. kolo, 23. 4. 2023, Epet Arena
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
V druhém zápase nadstavby tým žen s odvěkým rivalem vybojoval cenné tři body v samotném závěru, kdy se po standardce prosadila Kožárová. Slávistky vedou tabulku skupiny o titul s náskokem čtyř bodů právě před Spartou, která má zápas k dobru s Libercem.

Úvod utkání lépe zvládly domácí, které hrozily zejména nátlakovou hrou. Do větší šance se jim ale dostat nepodařilo. Zhruba po pěti minutách se do větší příležitosti dostaly i slávistky, největší šanci měla na kopačce Šurnovská, jejíž střelu zpoza vápna dokázal soupeř tečí vytěsnit mimo prostor branky. Během následného rohu si ve vápně našla místo Nekesa, která z bezprostřední blízkosti v souboji branku soupeře přestřelila.

V 12. minutě skvěle sklepla míč Nekesa, která přihrávkou vybídla ke střele mimo šestnáctku Černou. Její přízemní střelu k levé tyči ale dokázala Schneider skvělým zákrokem vytlačit na roh. O několik minut později si zachytala i Lukášová, která pohotově zasáhla proti střele z bezprostřední blízkosti.

Do obrovské šance se dostala v 25. minutě Divišová po vybídnutí Khýrové, míč za obranu sice protlačila brankářce Schneider mezi nohama, avšak obránkyním domácích se jej podařilo následně odkopnout. Další obrovskou příležitost měla v 38. minutě po centru z pravé strany z kopačky Šlajsové na hlavě Nekesa, razantní hlavičku se jí ale mezi tyče dostat nepodařilo.

Slávistky z převahy v prvním poločase gól nevytěžily, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po výměně stran se po standardní situaci dostala k zakončení hlavou Stackpole, avšak ani ona nedokázala ukončit čekání na první branku utkání. Na druhé straně se po standardní situaci domácích dostala k zakončení hlavou Stárová, na její hlavičku ale skvěle zareagovala Lukášová, která skryla míč do rukavic.

Po zhruba hodině hry se do další brankové příležitosti dostala po centru z pravé strany Nekesa, střela hlavou ale skončila těsně vedle levé tyče. O pár minut později se po nacvičeném signálu po standardní situaci dostala k zakončení Stackpole, trefit dokázala ale jen připravenou brankářku domácích.

V posledních deseti minutách hry se do největší příležitosti dostala Kožárová po nabídce Nekesy, ta ale v souboji faulovala brankářku Schneider. O pár minut později domácí vytvořily závar před brankou Lukášové po rohovém kopu, avšak obranná řada sešívaných se blýskla několika pohotovými zákroky z brankové čáry. Stejnou mincí oplatily v 87. minutě i slávistky, po rohovém kopu se ke střele dostala Morávková, proti jejímu zakončení ale skvěle zasáhla domácí Dědinová.

Již v nastaveném čase se po skvěle zahraném centru z přímého kopu dostala k zakončení Tereza Kožárová, její střela perfektně zapadla za brankářku Schneider. V Nastaveném čase tak slávistky šly do vedení – 0:1! Zbytek utkání sešívané zvládly a utkání tak skončilo cenným bodovým ziskem pro ženský tým Slavie.

Slávistky ještě čeká další odvetné derby v nadstavbové části, které odehrají 13. 5. na domácí půdě. Příští zápas odehrají v sobotu 29. 4. proti hráčkám Slovanu Liberec, které se momentálně nachází v tabulce skupiny o titul na 3. místě s 29 body na kontě.

0:1

Sestavy

AC Sparta Praha

Schneider – Vyštejnová, Dědinová, Pochmanová, Dlasková – Cvrčková (90. Tripp), Stárová, Sonntagová (46. Kotrčová) – Polcarová, Martínková, Chang (75. Švíbková)

SK Slavia Praha

Lukášová – Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Veselá (75. Kožárová) – Divišová (65. Morávková), Šurnovská (75. Růžičková), Stackpole, Černá, Khýrová – Nekesa (81. Foster)

Detaily utkání

Branky
90. Kožárová
Diváci
1813
Žluté karty
Polcarová, Kotrčová, Dědinová – Nekesa, Šurnovská
Rozhodčí
Kovářová

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články