Na začátek přípravy výhra 1:0 nad Hradcem | SK Slavia Praha
Více

Na začátek přípravy výhra 1:0 nad Hradcem

1:0
(0:0)
přát., 8. 1. 2023
přát., 8. 1. 2023
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Slávisté si v prvním přípravném zápase v novém roce poradili s Hradcem Králové. Výhru 1:0 zařídil v 79. minutě Moses Usor, asistenci u gólu si připsal Daniel Šmiga.

Trenérský štáb nominoval pro přípravné utkání s Hradcem dvě různé sestavy. Do první půle vstoupili slávisté s Ondřejem Kolářem v bráně, obranná řada byla ve složení: David Jurásek, Ousou, Kričfaluši a na pravé straně operoval s kapitánskou páskou na ruce debutant Pech. Útočné duo van Buren – Jurečka podporovali ze zálohy: Hromada, Ševčík, Lingr a Matěj Jurásek.

Zápas začal ve vysokém tempu, kombinaci na obou stranách ale brzdily časté nepřesnosti. Do první příležitosti se mohl po průnikové přihrávce Davida Juráska dostat Ondřej Lingr, jeho samostatný průnik však překazil ofsajd.

V 18. minutě se na levé straně efektně uvolnil Matěj Jurásek a přesným centrem hledal Václava Jurečku, před kterým na poslední chvíli odpálil míč jeden z obránců soupeře.

Ve 26. minutě si připsal první střelecký pokus Matěj Jurásek, jeho střela z úhlu skončila v boční síti.

Nadějněji už vypadal nájezd Micka van Burena, který se po prodloužení od Václava Jurečky řítil vstříc zakončení, obstřel nizozemského útočníka ale prolétl jen kousek vedle pravé tyče.

Ve 38. minutě mohlo být zle. Také Votroci šli sami na bránu, tváří v tvář Jurčenkovi však Kolář skvělým zákrokem uspěl a udržel nerozhodné skóre.

Do druhého poločasu vstoupili sešívaní v této sestavě: Mandous – Douděra, Halinský, Santos, Olayinka – Provod, Talovjerov – Usor, Hronek, Ewerton - Šmiga

První střela druhého dějství přišla po přesném křižném pasu na Douděru, který posunul míč zakončujícímu Usorovi, jehož přízemní levačku pokryl brankář Reichl.

Slávisté tlačili, do vápna soupeře stále častěji létaly nebezpečné centry z obou stran, chybělo jen přesnější zakončení.

V 69. minutě zahrozili také hradečtí. Štiplavý míč z levé strany udělal obraně sešívaných velké problémy, které nakonec se štěstím vyřešil Mandous.

O deset minut později se slávisté už první branky dočkali. Dlouhý nákop zpracoval Šmiga a posunul nabíhajícímu Mosesi Usorovi, jehož dělovka prostřelila rukavice Reichla – 1:0!

Nic dalšího už se v zápase nestalo a Slavia tak v úvodním zápase nového roku zvítězila nad Hradcem Králové 1:0.

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Kolář – Jurásek D., Kričfaluši, Ousou, Pech (41. Douděra) - Jurásek M., Lingr, Ševčík, Hromada, Jurečka - van Buren

2. poločas: Mandous – Douděra, Halinský, Santos, Olayinka – Provod, Talovjerov – Usor, Hronek, Ewerton - Šmiga

FC Hradec Králové

Bajza – Čech, Gabriel, Jurčenko, Kučera, Leibl, Rada, Ryneš, Smrž, Ševčík (23. Kodeš), Vašulín (19. Koubek)

Detaily utkání

Branky
79. Usor
Žluté karty
Hromada - Jurčenko, Dvořák, Pudhorocký
Rozhodčí
Hrubeš

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články